Naar Borough Market, Londen? 6 restaurants die je niet wil missen

Voor een stad als Londen – gróót – kunnen we talloze eettips geven. Dus laten we íets verder inzoomen: Borough Market! In deze wijk vind je talloze restaurants. Een paar parels die je niet wil missen!

Dishoom en Borough Market

Londen vind je alle keukens, vooral de meest fantastische Indiase restaurants. Probeer zeker DISHOOM: de locatie in Shoreditch is – naast heel erg goed – ook prachtig. En er is qua wereldkeukens veel meer te beleven in Londen. Het best te proeven op en rond Borough Market, de veelzijdige weekmarkt waar alle keukens present zijn.

dishoom.com

Bar Douro en Casa do Frango

Als de kramen sluiten, ga je naar een van de twee steengoede Portugese restaurants: BAR DOURO of CASA DO FRANGO. Bij Douro eet je klassieke Portugese gerechten in tapasstijl. Knapperige polenta, octopus met zoete aardappel, garnalen, zoute kabeljauw en traditionele vla-taart. Casa do Frango is groter en bruiner, een soort bistro waar je voor een kleine prijs heel goed eet.

bardouro.co.uk, casadofrango.co.uk

Padella

De rij om de hoek van Borough Market? Die brengt je naar het kleine Italiaanse PADELLA, een geliefd buurtrestaurant, altijd druk vanwege de huisgemaakte pasta. Eet hier perfect zuurdesembrood, romigeburrata en fettucine met nduja, mascarpone en citroen.

padella.co

Seabird

De topsfeer van de Côte d’Azur proef je bij het nieuwe SEABIRD. Een oestermenu waar je U tegen zegt, wijn van niveau per glas, pittig gekruide scholfilet in nog borrelende boter, live muziek op zondagmiddagen uitzicht over een groot deel van Londen.

seabirdlondon.com

Bekijk hier ook de favoriete hotspots van Jamie Oliver in Londen!

shoreditch londen padella