De lekkerste Latijns-Amerikaanse restaurants op een rijtje

De Latijns-Amerikaanse keuken is zó divers en zó smaakvol. Om het enigszins makkelijker te maken, hierbij de lekkerste Latijn-Amerikaanse restaurants volgens de delicious. redactie. Aanschuiven maar! 

Los Pilonos, Amsterdam 
Verwacht bij Los Pilones, van 3 Mexicaanse broers, niet de zware Tex-Mex keuken, maar juist de frisse Mex-Mex keuken. Met salades van zwarte bonen, taco’s, nacho’s, flauta’s, enchilada’s, Mexicaans bier en verse maïstortilla’s, maar ook klassiekers als cochinita pibil en kip met mole of tinga kip met chipotle en chile de arbol. Ze verkopen hier ook hun eigen hete sauzen. Er zijn vier locaties in Amsterdam.
lospilones.com

Salmuera, Amsterdam
Van Argentinië, via Peru tot Mexico. Salmuera biedt een fantastisch menu vol gerechten uit heel Midden- en Zuid-Amerika. Van bife chorizo uit Argentinië en Argentijnse empanada’s Mendoza tot Peruaanse causa’s (aardappelgerechtje). Van ceviche en tiradito van verse zeebaars met aji amarillo tot kip met Mexicaanse mole en inca quinoa-salade. We love! 
sal-amsterdam.nl

mexicaans-eten-delicious

Ceviche y Maas, Rotterdam
Ceviche y Maas is een modern Peruaans restaurant en Pisco-bar in Rotterdam. Van twee Peruaans-Nederlandse vrouwen, moeder en dochter!
cevicheymaas.nl

Kua, Den Haag
Maïstortilla’s in alle kleuren bij Kua. Daniel Munoz uit Monterrey voelde zich ver van huis in Den Haag. Oplossing: hij bracht zijn Mexico hiernaartoe. Hier eet je authentieke gerechten zoals sopes de frijoles, blauwe maïstortilla met kip en mole poblano, taco’s met carnitas, salsa verde van tomatillo en jalapeño, enchilada’s met kip en chipotle staan op zijn kaart. Verhuizen naar Den Haag lijkt zo gek nog niet, want bij Kua kun je dus gewoon vers gebakken tortilla’s voor thuis kopen, witte maïs-, gele maïs-, blauwe maïs-, en bloemtortilla’s en ook sopes (een dikkere variant). Gaan!
kuarestaurant.nl

PRODUCTIE MERIJN TOL BEELD ISTOCK

ceviche-delicious