aantal 2 |
hoofdgerecht, lunchgerecht |
doordeweeks, weekend |
|
hoofdgerecht, lunchgerecht |
doordeweeks, weekend |
|
Deze goedgevulde omelet is heerlijk comfortfood. Maak 'm voor de lunch, als avondmaaltijd of zelfs als superstevig ontbijt. Meer omelet-inspiratie? Maak een Spaanse, Franse of Italiaanse versie!
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 3 plakjes bacon of spek fijngesneden
- 1 kleine courgette in dunne plakjes
- ½ bos groene asperges schuin gesneden
- 150 g warmgerookte zalm vel verwijderd, in vlokken
- sap van ½ citroen + extra partjes voor erbij
- 4 eieren
- 80 g ricotta
- 20 g boter
- 1 tl nigellazaad* + extra voor erover
- dille voor erover
Instructies
-
Verhit de olie op matig vuur in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep hierin de spekjes 4-5 min. om tot ze knapperig zijn. Voeg de courgette en asperges toe en bak 2-3 min. mee. Voeg de zalm toe, neem van het vuur, breng op smaak met zout en peper en sprenkel er citroensap over. Doe dan in een kom.
-
Veeg de pan schoon en verwarm op matig tot hoog vuur. Klop de eieren los met de ricotta en wat zout en peper. Smelt 10 g boter in de pan, schenk de helft van het eimengsel erin en laat dit over de bodem van de pan vloeien. Bak tot het bijna gestold is, verdeel de helft van de vulling en het nigellazaad over het midden en klap de omelet dubbel.
-
Houd de pan schuin en laat de omelet voorzichtig op een bord glijden. Bak zo nog een omelet. Serveer direct, gegarneerd met dille, nigellazaad* en citroenpartjes.
Voedingswaarde
* Nigellazaad (ook zwarte komijn genoemd) koop je bij toko’s, mediterrane en Midden-Oosterse winkels.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!