Op zoek naar kerstinspiratie voor een makkelijk kerstmenu? Wij geven je een easy, maar toch feestelijk kerstmenu met knolselderijsoep met karamelappel, ossenhaas met bietenkruidenstamppot en een heerlijke mascarponemousse om mee af te sluiten.
Voorgerecht (soep)
knolselderij-bonensoep met chorizo en karamelappel
Er gaat niets boven een dampende kom soep. De heerlijke aardse smaak van knolselderij gaat perfect in deze soep met kruidige chorizo en zoete karamelappel.
naar recept
Voorgerecht
tartare van witvis met citroenolie, hazelnoot en sumak
Rauwe witvis is een ideale basis voor tartare: voeg je eigen smaken en een lekkere crunch toe. Superlekker en zo klaar! Probeer ook eens tartare van rauwe rivierkreeft.
naar recept
Hoofdgerecht (vis)
zalmmoot met champagnekokossaus
Niemand gelooft dat je deze luxe zalmmoot met champagnekokossaus binnen 30 min. op tafel zet. De zalm is mals en sappig en de champagnekokossaus maakt het heerlijk romig en vol.
Ook lekker: zalm met geroosterde wintergroenten.
naar recept
Hoofdgerecht (vlees)
ossenhaas met bietenkruidenstamppot
Met mooie verse ingrediënten hoef je niet veel te doen om een feestelijk gerecht te maken. Neem deze heerlijke ossenhaaspuntjes met kruidige stamppot. Simpel, maar oh zó lekker!
naar recept
Nagerecht
citroen-mascarponemousse met amaretticrunch
Toetjes met een Italiaans tintje hebben een streepje voor. Of het nu lente is, zomer, of (net iets te) herfstig: deze glaasjes maken iedere dag beter!Janneke’s mascarponemousse met amaretticrunch en citroen is fris en tegelijkertijd heerlijk romig. Extra lekker: wat limoncello door de citroensiroop – wel uit de buurt van de kids houden dan. Ook misdadig lekker, choco-affogato met sinaasappel.
naar recept