Kleine inspanning, groots resultaat, met deze snelle pizza met aubergine en knoflook. Kant-en-klaar Libanees flatbread is een perfecte pizzabodem. Voeg onder meer oertomaten, mozzarella en rucola toe en geníet.
Deze groentepizza met ‘ham’ van zoete aardappel is ook héérlijk!
snelle pizza met aubergine en knoflook
hoofd- of lunchgerecht (4-6 personen) v
500 g aubergines, in blokjes van 3 cm
125 ml olijfolie + extra voor erbij
2-4 tenen knoflook, fijn geraspt
1 bosje (Chinese) bieslook, fijngesneden
140 g tomatenpuree
4 Libanese flatbreads
2 tl sumak
200 g halloumi, in dunne plakjes
200 g gemengde (oer)tomaten, in dunne plakjes
2 bollen buffelmozzarella, in stukjes gescheurd
1 bosje rucola
1 el citroensap
Verwarm de oven voor op 200°C.
Doe de aubergines in een ovenschaal en bak ze ± 15 min. tot goudbruin. Schep om met 80 ml olijfolie, knoflook en de helft van de bieslook. Verdeel de tomatenpuree over de flatbreads en strijk met de bolle kant van een lepel tot de randen. Bestrooi met sumak en verdeel de halloumi erover.
Zet de oven nu op 250°C.
Schep de aubergines erop en prak ze licht met een vork. Bak ze 10 min. tot de kaas smelt; laat halverwege de baktijd de bovenste en onderste bakplaten van plaats wisselen. Verdeel de tomaten, mozzarella en rucola erover. Klop het citroensap met de rest van de olijfolie en bieslook tot een vinaigrette. Besprenkel de pizza’s vlak voor serveren met de dressing.
bereiden ± 30 min.
RECEPTEN EN BEREIDING SAMANTHA COUTTS FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING MERIJN TOL