speltpizza margherita met kikkererwten ‘pepperoni’

speltpizza margherita met kikkererwten ‘pepperoni’

Wij geven het toe: ook wij hebben ’s zomers niet áltijd zin om uren in de keuken te staan. Met deze speltpizza margeritha hoeft dat ook niet. Dit heerlijke gerecht staat namelijk binnen 25 min. op tafel. Tip: bak kruidige kikkererwten tot ze knapperig zijn en geef je pizza zo iets bijzonders. 

Maak met het vocht van de kikkererwten deze heerlijke vegan meringue! 

speltpizza margherita met kikkererwten ‘pepperoni’

lunchgerecht (4 personen) v

3 el extra vergine olijfolie
400 g kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
1 tl uienpoeder of -vlokken
1 tl venkelzaad, kort geroosterd en gekneusd
1 tl bruin mosterdzaad
2 tl gerookt paprikapoeder (pimentón)*
2 tl chilivlokken
1 speltpizzabodem*
80 ml tomatensaus (pot)
125 g buffelmozzarella, in stukjes gescheurd
2 takjes basilicum, alleen de blaadjes

Verhit de olie in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak de kikkererwten met de specerijen en een flinke snuf zout al omscheppend ± 5 min. of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Schep op een bord en houd warm.

Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de pizzabodem op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk hem met de tomatensaus. Bestrooi met zout en peper en verdeel de mozzarella erover. Bak de bodem ± 10 min. tot hij krokant is en de mozzarella smelt. Neem de pizza uit de oven en verdeel de gebakken kikkererwten en de basilicum erover. Snijd in punten en serveer. Lekker met een groene salade.
* Pimentón de la vera is gerookt paprikapoeder met een sterke smaak, te koop bij Spaanse delicatessenzaken, kruidenwinkels en mediterrane supermarkten. + Speltpizzabodems koop je bij natuurwinkels en ruim gesorteerde supermarkten.

Bereiden ± 15 min. / oven ± 10 min.

RECEPTEN PHOEBE WOOD FOTOGRAFIE ALICIA TAYLOR STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING COLETTE BEYNE