Zo’n lekker korstje dat knispert wanneer je erin bijt… Geef vis, vlees en groenten een krokant jasje op een van deze verschillende manieren en geef het zo iets extra’s.
Probeer dit gehaktbrood met krokante broodkruimkorst.
6 knapperige korstjes
1. UI
Met wat zout, vlokjes boter of druppels olijfolie erover wordt geraspte of fijngesneden ui en knoflook een fijn korstje dat smaak en diepgang heeft.
2. OUD BROOD
Fijngemalen met wat olijfolie, zout, specerijen, knoflook, rozemarijn of tijm wordt broodkruim een heerlijke, hartige crumble-korst voor pasta, groenten- of vleesgerechten. Laat het broodkruim pas het laatste kwartier meeroosteren, dan krijg je een mooie goudbruine korst.
3. ENGELENHAARPASTA
Kort gekookt wordt deze pasta een heerlijk korstje als je het omschept met wat olijfolie peper en zout. Verdeel over het vis-, kip- of groentegerecht en bak goudbruin in een paar minuten in de oven. Ook lekker met wat geraspte parmezaan erdoor.
4. NOOTJES
Fijngemalen cashews, pinda’s, hazelnoten, pistaches, amandelen en walnoten zijn met wat zout een verrukkelijk korstje. Pas op voor verbranden.
5. GRANEN
Superkort gekookte, goed uitgelekte of gepofte quinoa, amaranth of havervlokken zijn omgeschept met wat olie en zout heerlijk over groentegratin.
6. KAAS
Goede smeltende kaas zoals Hollandse kaas en cheddar transformeren in bubelende knapperige romige korstjes. Lekker: rasp wat hardere kaas voor extra structuur.