Deze eenvoudige jasmijnkoekjes zijn zo klaar. Gemaakt met thee, heerlijk voor bij de thee.
Jasmijnkoekjes
koekje | ± 22 stuks
2 el jasmijnthee
125 g zachte boter
110 g fijne kristalsuiker
½ ei, losgeklopt
150 g tarwebloem, gezeefd + wat extra
1 tl bakpoeder
22 blanke amandelen
Maal de jasmijnthee met bloemetjes fijn in een vijzel. Klop de boter, suiker en jasmijnthee in 5 mijn. Met een mixer lichtgeel en romig. Voeg het ei toe en klop nog 1 min. Spatel bloem en bakpoeder erdoor. Vorm een bal, verdeel in tweeën en vorm op een met bloem bestoven werkvlak 2 rollen van 12 cm lang. Wikkel ze in elk in plastic folie en laat 1 uur in de koelkast opstijven.
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd van de deegrolletjes plakjes van 1 cm dik en druk in het midden een amandel. Bak de koekjes in 8 min. Lichtbruin in de oven (Pas op, ze worden snel te donker), laat afkoelen op de bakplaat. Bewaar de koekjes in een luchtdichte trommel.
Bereiden ±20 min. / opstijven ±1 uur / oven ±10 min.
delicious.thee past perfect bij deze jasmijnkoekjes!
Groene thee wordt geplukt in China en direct na de pluk verflenst, gestoomd of gewokt om z’n mooie groene kleur te behouden. Dan worden de blaadjes in de zon gedroogd. Groene thee geurt heel fris, zelfs wat grassig. delicious. groene thee bestaat uit de smaken: verbena, jasmijn, munt en citroengras.
PRODUCTIE MAAKE KOORMAN FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE RECEPTEN ELLEN VAN MOL STYLING DESIREE VAN DIJK