red velvet trifle met roodfruit, gin-jelly en rozenwater

red velvet trifle met roodfruit, gin-jelly en rozenwater
RECEPTEN KIM COVERDALE FOTOGRAFIE BRETT STEVENS STYLING VIVIEN WALSH

De red velvet trifle met roodfruit, gin-jelly en rozenwater is een feestelijke twist op de klassieke red velvet cake. Waar de taart soms wat zwaar kan zijn als dessert, is deze trifle juist lichter, frisser en minder zoet.

Laagjes zachte cake, rood fruit en romige rozenwatercrème zorgen voor balans, terwijl de gin-jelly een verrassende kick geeft. Een elegant nagerecht dat perfect past bij een feestelijk diner.

Red velvet trifle met roodfruit, gin-jelly en rozenwater

aantal 14 | dessert, zoet | feestdagen, feestelijk, kerst | |

Red velvet cake is een echte kerstklassieker, maar krijgt hier een frisse twist met roodfruit en een vleugje gin. De cake dankt zijn dieprode kleur aan cacao en een zuurtje in het beslag. Heerlijk in deze romige, feestelijke trifle.

Voorbereiding:20

Kooktijd:50

afkoelen en opstijven5 45

Totale tijd:6 55

Kookgerei

  • springvorm van 22 cm Ø, ingevet en met bakpapier bekleed, grote glazen (trifle)schaal met ± 3,8 liter inh.

Ingrediënten

  • 150 g aardbeien-jellypudding poeder, 1½ pakje
  • 100 ml goede gin
  • 500 g aardbeien, schoongemaakt en in plakjes + extra voor serveren
  • 250 g frambozen + extra voor serveren
  • 300 ml slagroom, opgeklopt
  • 1 el poedersuiker
  • 125 g mascarpone
  • 1-2 tl rozenwater
  • evt. gevriesdroogde frambozen of aardbeien*

red velvet cake

  • 260 g zelfrijzend bakmeel
  • 35 g bloem
  • el cacaopoeder
  • 330 g fijne kristalsuiker
  • 250 ml melk
  • 150 g boter, gesmolten en iets afgekoeld + extra om mee in te vetten
  • 2 eieren losgeklopt
  • 1 tl rode kleurstof

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng voor de red velvet cake alle ingrediënten in een ruime kom goed samen. Doe over in de springvorm en bak in 45-50 min. gaar of tot een prikker in het midden er schoon of met een paar vochtige kruimels uitkomt. Laat 5 min. in de vorm afkoelen. Neem uit de vorm en laat op een rooster helemaal afkoelen.
  3. Meng intussen voor de gin-jelly het jellypoeder en 200 ml kokend water in een hittebestendige kan en roer tot de kristallen zijn opgelost. Roer nog 200 ml koud water en de gin erdoor. Zet ± 30 min. in de koelkast of totdat het dik maar niet helemaal stijf is. Schep de helft van de aardbeien en frambozen erdoor en laat nog 1 uur opstijven in de koelkast.
  4. Snijd de bovenkant van de cake af om de korst te verwijderen. Snijd de cake in een schijf die groot genoeg is om op de bodem van de (trifle)schaal te passen. Bewaar de afsnijdsels voor een ander recept. Druk de cake in de schaal.
  5. Vouw de opgeklopte room, poedersuiker, mascarpone en het rozenwater samen in een grote kom. Schep de helft van het mengsel over de laag cake en top af met het overgebleven rode fruit. Schep de jelly over de fruit-roomlaag. Zet 15 min. in de koelkast en top daarna af met het overgebleven roommengsel. Dek af en zet minstens 4 uur in de koelkast om de smaken te laten ontwikkelen.
  6. Garneer met extra frambozen en aardbeien en evt. gevriesdroogde frambozen of aardbeien. Serveer direct.

Voedingswaarde

  • calorieën: 390 kcal
  • eiwit: 5 g
  • vet: 21 g
  • koolhydraten: 41 g

*Gevriesdroogd fruit koop je bij de bakwinkel of online.

Voorbereiden:

Begin minstens 6 uur van tevoren met dit recept. 

RECEPTEN KIM COVERDALE FOTOGRAFIE BRETT STEVENS STYLING VIVIEN WALSH

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Benieuwd naar meer red velvet recepten? Bekijk ook eens deze double-chock red velvet cheesecake.