Bij de wintermaanden hoort zuurkool, en dit recept laat zien hoe verrassend lekker dat kan zijn. Deze zuurkoolrolletjes met ham en tijmkrieltjes is bomvol smaak en écht comfortfood. Extra fijn is dat je dit gerecht in korte tijd op tafel hebt, terwijl het smaakt alsof je er veel langer voor in de keuken hebt gestaan.
Benieuwd naar meer winterse recepten? Lees hier de lekkerste stamppotrecepten!
zuurkoolrolletjes met ham en tijmkrieltjes
aantal 4 | hoofdgerecht | feestelijk, winter | | glutenvrij
Zin in comfortfood met een winterse twist? Deze zuurkoolrolletjes met ham en tijmkrieltjes zijn eenvoudig om te maken, zitten boordevol smaak en staan in no time gezellig op tafel.
Ingrediënten
- 16 grote plakken schouderham
- 500 g verse zuurkool
- 150 ml droge witte wijn
- 800 g krieltjes in de schil
- 3 takjes tijm
- 4 el mosterd
- 50 g boter
- 2 tenen knoflook
Instructies
- Bestrijk de plakjes ham dun met de mosterd. Verdeel de zuurkool erover en rol de plakjes ham op.
- Smelt in een braadpan 25 g boter en leg de zuurkoolrolletjes naast elkaar in de pan. Schenk de wijn erbij en smoor de zuurkool afgedekt in 20-25 min. gaar.
- Halveer eventueel grote krieltjes. Stoom ze in 5-7 min. halfgaar.
- Smelt in een ruime koekenpan de resterende 25 g boter en bak hierin de krieltjes goudbruin en gaar in 15 min. Pers de knoflook boven de krieltjes en bestrooi met de blaadjes van de takjes tijm. Schep om en bak nog 2 min. Breng op smaak met zout.
- Leg de zuurkoolrolletjes op een schaal. Schenk het vocht erover en serveer met de tijmkrieltjes.
Voedingswaarde
- calorieën: 427 kcal
- eiwit: 21 g
- vet: 17 g
- koolhydraten: 42 g
Tip: Besmeer de ham ook eens met mangochutney voor een zoet accent. Een combi van mosterd en mangochutney is ook lekker. Of neem een groene-kruidenmosterd.
RECEPTEN JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS BEREIDING YVONNE JIMMINK
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Ook lekker: zuurkoolschotel met rode wijn, brie en appel.