Heb je binnenkort een dagje vrij en zoek je nog een leuke middag activiteit voor dit koude, gure weer? Peperkoekpoppetjes bakken is maar één deel van de gezelligheid: het leukste deel is natuurlijk het versieren.
Met de kids, een date-middag of gewoon lekker in je eentje met een goede film op de achtergrond, je bent nooit te oud om van peperkoekpoppetjes te genieten! Met het basisdeeg en het lekkere glazuur heb je dat leger aan peperkoekpoppetjes zo gemaakt.
Peperkoekpoppetjes
aantal 16 | koek, zoet | familietijd, feestdagen, feestelijk, kerst | |
Het maken van het deeg is niet meegerekend in de tijd.
Kookgerei
- uitsteekfiguurtjes van ± 13×20½ cm en 12½x10 cm
- spuitzak
Ingrediënten
- 1 portie peperkoekdeeg (gebruik dit recept)
- 1 portie dik glazuur (gebruik dit recept)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
- Rol het deeg uit tot lappen van 3 mm dik en laat ze in de koelkast op de bakplaten ± 30 min. opstijven.
- Steek met de uitsteekfiguurtjes 16 koekpoppetjes uit. Rol deegresten tussentijds opnieuw uit om koekjes uit te steken. Als het deeg erg zacht wordt, kun je de uitgestoken poppetjes ook met bakplaat en al even in de vriezer leggen voordat je ze losmaakt uit de deeglap.
- Leg de koekjes met ± 2 cm tussenruimte op de bakplaten en laat ze eerst ± 30 min. goed opstijven in de vriezer. Bak steeds 2 bakplaten met koekjes tegelijkertijd.
- Bak alle koekjes 10-12 min. tot ze licht goudbruin kleuren. Wissel halverwege de baktijd de bakplaten van plek. Laat ze in 5 min. iets afkoelen op de bakplaten, breng ze over op een rooster en laat volledig afkoelen. Versier ze met het glazuur.
Voedingswaarde
- calorieën: 245 kcal
- eiwit: 4 g
- vet: 7 g
- koolhydraten: 41 g
RECEPTEN DELICIOUS.FOODTEAM
FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY, STYLING KIRSTEN JENKINS
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Kijk ook eens: wentelteefjes van peperkoek met vanille-ijs