pompoen-crudo met kersenpickle & blauwe kaas

pompoen-crudo met kersenpickle & blauwe kaas
Voorkeur: glutenvrij, vegetarisch

aantal 4 | voorgerecht | feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | internationaal | glutenvrij, vegetarisch

Rauwe pompoen? Ja! Het grapefruitsap maakt ’m zachter en met de kersenpickle spice je hem up. Houd je niet van blauwe kaas? Vervang dan door geitenkaas.

Kooktijd:20

Totale tijd:20

Kookgerei

  • mandoline

Ingrediënten

  • 100 ml rodewijnazijn
  • 50 g suiker
  • 2 takjes tijm + extra voor erover
  • 250 g diepvrieskersen, ontdooid, in kwarten
  • 1 sjalotje, in flinterdunne ringetjes
  • 1 rode chilipeper, in dunne ringetjes
  • 250 g flespompoen, ± 300 g ongeschild, in flinterdunne 1-mm plakjes (mandoline)
  • 200 ml grapefruitsap
  • 40 g pompoenpitten
  • 50 g blue stilton, zie tip
  • extra vergine olijfolie, voor erover

Instructies

  1. Breng de azijn met 100 ml water, de suiker, tijm en een snuf zout aan de kook en laat de suiker smelten. Neem van het vuur en voeg de kersen, sjalot en chilipeper toe. Laat 15 min. afkoelen.
  2. Schep intussen de pompoenplakjes om met het grapefruitsap, peper en royaal zout. Laat op kamertemperatuur ± 10 min. marineren.
  3. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten ± 2 min. Schud uit de pan op een bord.
  4. Drapeer de pompoenplakjes over 4 borden. Verdeel er de gepickelde kersen, ui en peperringetjes over. Verkruimel de blauwe kaas erboven en bestrooi met de pompoenpitten. Besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met extra tijmblaadjes.

Voedingswaarde

  • calorieën: 280 kcal
  • eiwit: 8 g
  • vet: 14 g
  • koolhydraten: 27 g

RECEPTEN HESTER DE GOEDE FOTOGRAFIE WOUT HENDRICKX STYLING, FOODSTYLING LES FILLES ROUGES

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook onze kerstpagina voor meer feestelijke recepten!