Honingtomaten-boterbloem

Honingtomaten-boterbloem

In samenwerking met Looye

Voorkeur: vegetarisch

aantal 8 | Borrelhapje, hapje, hapjes, voorgerecht | feestdagen, feestelijk, kerst | internationaal | vegetarisch

Draai kerststress om in een feestelijk succes. Het geheim? Ga voor dit makkelijke recept met Looye tomaten die zo puur zijn dat ze elke hap bijzonder maken. Met een paar simpele ingrediënten heb je het in no time voor elkaar. Nodig je vrienden uit en zet deze indrukwekkende boterbloem vol Honingtomaten op tafel.

Kooktijd:25

Totale tijd:25

Kookgerei

  • vijzel, staafmixer met hakbakje

Ingrediënten

  • 200 g gezouten boter, op kamertemperatuur
  • 4 el crème fraîche
  • zeezoutvlokken, naar smaak
  • 30 g gedroogde cranberry’s, grof gesneden
  • 1 el fijngesneden salieblaadjes
  • 1 el fijngesneden muntblaadjes + extra voor erover
  • ½ el roze-peperkorrels, of meer naar smaak, fijngemalen in de vijzel
  • 2 bakjes Looye Honingtomaten, à 180 g, ± 15 stuks, in kwarten, zonder zaadjes
  • 1 desem-baguette, in plakjes

Instructies

  1. Klop met de handmixer de boter in ± 8 min. luchtig en tot deze wit ziet. Schep de crème fraîche er met een spatel door en breng op smaak met de zeezoutvlokken. Verdeel over 2 kommen.
  2. Maal de cranberry’s, salie en munt extra fijn in het hakbakje van de staafmixer en meng samen met de roze-peperkorrels door 1 kom opgeklopte boter. Laat de andere boter neutraal.
  3. Maak met 2 lepels een quenelle van de cranberryboter, leg op een schaal en duw er een kuiltje in zodat het een ‘bloemblaadje’ lijkt. Maak zo de eerste rand van de cranberryboter, daarna een rand met de neutrale boter en wissel in de laatste rand de boters af. Leg in elk ‘bloemblaadje’ een tomatenkwartje en verdeel de rest van de tomaten in het midden erover. Garneer met extra muntblaadjes. Serveer met het brood.

Voedingswaarde

  • calorieën: 324 kcal
  • eiwit: 4 g
  • vet: 24 g
  • koolhydraten: 21 g

TIP: Maak de cranberryboter een paar uur of 1 dag eerder, zo trekken de smaken goed in.

CONCEPT NICE NANCY, RECEPT HESTER DE GOEDE, FOTOGRAFIE CHARLOTTE MARRES, STYLING ANNEMIEKE PAARLBERG, FOODSTYLING JULIE TEEKEN

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!