arepa uit Broodjes Bouwen van Soraya Riem

arepa uit Broodjes Bouwen van Soraya Riem

Laat de broodjeslunch maar aan influencer Soraya Riem over! Met diens hashtag #BroodjesBouwen zet Soraya TikTok op stelten. Want als je een beef tataki bun kan eten of een arepa, waarom zou je dan lunchen met een tosti?! Precies, daarom zijn alle recepten gebundeld in diens tweede kookboek Broodjes Bouwen zodat iedereen kan stapelen met beleg.

Een boek vol broodjesinspiratie, van lemon peper hotdogs tot puddingbroodjes. Soraya geeft je broodjes voor onderweg, op kantoor of juist die dikke, vette broodjes die je het liefst direct aan het aanrecht opeet. Geen saaie boterhammen met pindakaas meer dus! Diens no-nonsense stijl is duidelijk terug te vinden in dit kookboek, waarin die de recepten makkelijk en spontaan uitlegt.

Hier geven wij je alvast een proefje met een arepa recept uit diens boek. Heb je al eens een arepa op? Deze broodjes zijn gemaakt van maïsmeel en worden vaak vol gestopt met allerlei lekker vullingen. In dit recept wordt de zacht én knapperige symfonie van de arepa gevuld met een klassieke kipsalade. Maar Soraya kan dit natuurlijk het beste uitleggen:

Arepas Reina Pepiada

aantal 1 | lunch | doordeweeks, lunch, weekend | zuid-amerikaans |

Soraya: “Arepa is een broodje gemaakt van voorgekookt maismeel dat je met allerlei verschillende vullingen kunt eten. Ze zijn krokant vanbuiten en zacht vanbinnen. Ik ben gek op mais dus dit Zuid-Amerikaanse broodje is echt een van mijn lievelings. Vaak worden ze gegeten met kaas, vlees, zoete aardappel en/of avocado. Voor dit recept maken we een traditionele kipsalade.”

Kooktijd:40

Totale tijd:40

Kookgerei

  • handmixer

Ingrediënten

  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 kipfilet
  • 2 el mayonaise
  • sap van ½ limoen
  • 1 avocado
  • 10 g koriander
  • 1 klein rood uitje
  • 1 teen knoflook
  • zout en peper
  • 50 g voorgekookt maismeel (P.A.N.)
  • 65 ml water
  • Olie

Instructies

  1. We beginnen met de kip. Breng een pannetje water aan de kook, verkruimel het bouillonblokje erboven en leg de kipfilet erin. Laat 15 minuten koken tot de kip gaar is. Leg de kip in een schaal en trek het vlees met twee vorken (of een handmixer) uit elkaar. Doe de mayonaise en het limoensap erbij. Prak de avocado en doe ook bij de kip. Hak de koriander fijn en snipper de ui en voeg ook toe aan de schaal. Pers als laatste de teen knoflook uit boven de kip, breng op smaak met zout en peper en roer goed door elkaar. Nu is je kipsalade klaar.
  2. Doe het maismeel in een kommetje met een snuf zout. Giet het water erbij, roer door elkaar en laat een minuut of 5 staan. Het maismeel moet het water echt opnemen, zodat het een deegje wordt. Draai een bal van het deeg en druk de bal plat tot een schijf van ongeveer 12 cm doorsnee en 1 cm dik. Laat je arepa dan nog 15 minuten rusten.
  3. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de arepa op hoog vuur 5 minuten aan elke kant tot hij goudbruin is en mooi krokant vanbuiten.
  4. Snijd je arepa open en vul met de kipsalade. Smakelijk!

Voedingswaarde

RECEPT SORAYA RIEM UIT BROODJES BOUWEN

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Broodjes Bouwen ligt vanaf 18 November in de winkel. Pre-order het nieuwe boek van Soraya nu online via bijvoorbeeld bol.com of atheneum scheltema!

Kijk ook eens: pisco sour – de nationale cocktail van Peru