Zin in iets hartigs met een vleugje luxe? Deze zalm quiches bewijzen dat vis en taart toch echt wel samen kunnen gaan: de knapperige bodem met die malse zalm. Wat wil je nog meer?
Quiches zijn van die gerechten die altijd indruk maken, zelfs al kost het je nauwelijks moeite om ze te maken. Een krokante korst, een romige vulling en een geur die je hele keuken vult. Het lijkt alsof je uren in de keuken hebt gestaan, terwijl jij lekker op de bank kan zitten.
En laten we eerlijk zijn: de klassieke kaas-broccoliquiche is heerlijk, maar soms wil je nét even wat anders. Dus, tijd om het roer om te gooien! Wij hebben een heerlijk lijstje samengesteld met quiches waarin zalm de hoofdrol speelt. Fris, romig en nét wat luxer. Perfect voor een zondagse brunch, een diner met vrienden of gewoon als doordeweekse verwennerij.
Zalm quiches
De Franse keuken kent veel verrassende regionale gerechten. Uit de Elzas komt deze redactiefavoriet: zuurkoolquiche met zalm (die je ook koud kunt eten)!
naar receptTe lekker met een frisse salade erbij als lichte maaltijd. Je kunt hem van tevoren maken en daarom is zo’n zalmquiche ook ideaal als picknick of voor een feestje.
naar receptWarm jezelf eens op met een lekker winterse pastei. Onder het krokante dakje van deze pastei zit roze zalmfilet en romige prei verborgen. Na wat voorbereiding en een halfuurtje in de oven staat ie al op tafel, dus het is ook nog eens een snel recept. Fijn!
naar receptQuiches met andere vissoorten
Ieder jaar bakt Meike Krüger tijdens het tomatenseizoen een tomatentaart van de mooiste tomaten die ze kan vinden. Haar tips deelt ze in dit beeldschone recept uit Carbs, Carbs, Carbs – haar laatste boek.
naar receptHet voorjaar vraagt om lichtere gerechten. Vandaag een quiche met gerookte vis, kerstomaatjes en een frisse kruidige salade met avocado en mozzarella. Deze quiche kun je ook prima koud eten.
naar receptKijk ook eens: zalm en croûte met spinazie




