zalmquiche

zalmtaart

Deze zalmquiche komt uit de nieuwe editie van delicious. magazine. Meer heerlijke lente-recepten ontdekken? Bestel het nummer hier!

Zalmquiche

aantal 4 | brunch, brunchgerecht, hoofd, hoofdgerecht, lunch, lunchgerecht | pasen | |
Te lekker met een frisse salade erbij als lichte maaltijd. Je kunt hem van tevoren maken en daarom is zo’n zalmquiche ook ideaal als picknick of voor een feestje.
kooktijd25 minutes
oven + rusten1 hour 5 minutes
totale tijd1 hour 30 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: taartvorm met ribbelrand en losse bodem van 28 cm Ø, ingevet, blindbakvulling (bijv. ongekookte rijst of bonen)

ingrediënten

  • 1 rol vers hartige taartdeeg, 230 g
  • 1 prei, in brede halve ringen (of 2 rode uien, in halve ringen)
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 5 eieren, (L), op kamertemperatuur
  • 180 ml zure room
  • 1 el dijonmosterd
  • 1 bosje bladpeterselie, fijngesneden
  • 300 g zalmfilet zonder huid, in lange, dunne reepjes
  • 60 g augurk, in ronde plakjes
  • 1 el kappertjes
  • citroenpartjes en wat blaadjes rucola, voor erbij

instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C. Schuif een bakplaat in de oven om op te warmen.
  • Bekleed de taartvorm met het hartige taartdeeg en snijd de randen bij. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem, leg er een vel bakpapier op en strooi hierop de blindbakvulling. Bak de deegbodem op de voorverwarmde bakplaat 15 min. Verwijder het papier en de blindbakvulling en bak hem in ± 7 min. lichtbruin.
  • Doe intussen de prei in de vergiet en spoel af onder de kraan. Schud droog, een beetje aanhangend water helpt bij het garen. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de prei onder af en toe omscheppen in ± 5 min. gaar. Neem van het vuur en houd apart.
  • Klop in een middelgrote kom de eieren, zure room en mosterd. Roer de peterselie, wat zout en versgemalen zwarte peper erdoor. Verdeel de prei en zalmreepjes over de deegbodem en schenk het eimengsel erover. Bestrooi met de augurk en kappertjes.
  • Bak de zalmtaart in ± 30 min. tot hij gaar en lichtbruin is. Laat hem 10 min. rusten en serveer bijvoorbeeld met partjes citroen en wat rucola
Voedingswaarde:
calorieën: 583kcal
|
eiwit: 31g
|
vet: 37g
|
koolhydraten: 29g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOODSTYLING: LUCY NUNES, TRACEY PATTISSON | FOTOGRAFIE: NIGEL LOUGH | STYLING: DAVID MORGAN.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Nog op zoek naar een snel toetje? Maak advocaat-trifle met citroencake & basilicumyoghurt

zalmtaart
RECEPTEN, FOODSTYLING: LUCY NUNES, TRACEY PATTISSON | FOTOGRAFIE: NIGEL LOUGH | STYLING: DAVID MORGAN.