Een gouwe ouwe in een nieuw jasje: deze flensjes gaan geheid schoon op! De smaak van de klassieke Schwarzwalder kersentaart komt perfect terug in deze heerlijke chocolade pannenkoekjes. De combinatie van rijke chocolade en zoetzure amarenekersen blijft simpelweg onweerstaanbaar – een match made in toetjes heaven.
Binnen 20 minuten zet je dit toetjes op tafel: ideaal als afsluiter van een drukke week, of als feestelijk slot van een snel driegangendiner. En zeg nou zelf – een elegant, warm dessert dat er ook nog eens spectaculair uitziet, is toch precies wat je wil na een avond vol gezelligheid? Perfect dus voor het kerstdiner: een rustige, romige afsluiter na alle culinaire en mensen drukte.
Zin in meer van zulke feestelijke gerechten? In onze nieuwste novembereditie – kerst deel 1 – vind je volop inspiratie voor de feestdagen. Van tips om stressvrij te koken tot onweerstaanbare recepten voor elke gang. Een nummer boordevol sfeer, smaak en feestelijkheid! Haal hem nu bij je lokale supermarkt of bestel hem gemakkelijk hier online.
Schwarzwalder chocolade pannenkoekjes
aantal 4 | dessert, nagerecht | doordeweeks, feestdagen, feestelijk, kerst | duits, frans |
Nog zo’n klassieker in een nieuw jasje. Van de amarenekersen met kirsch blíjf je eten.
Ingrediënten
- 150 g ricotta
- 100 g zure room
- 125 g bloem
- 350 ml melk
- 2 eieren
- 3 el cacaopoeder
- evt. 2 el suiker
- 40 g boter
- 4 el amarenekersen grof gehakt
- 2 el kirsch of meer naar smaak
- 100 g pure chocolade 70%
Instructies
- Meng de ricotta en zure room en laat opstijven in de koelkast tot gebruik.
- Meng de bloem, melk, eieren, het cacaopoeder en een snuf zout tot een glad beslag. Voeg evt. 2 el suiker toe aan het beslag als je van lekker zoet houdt. Verhit telkens 10 g boter in de koekenpan en schep steeds ½ soeplepel beslag in de pan. Draai de pan zodat het beslag goed wordt verdeeld over de bodem. Bak het flensje 2 min. tot de bovenkant droog is. Keer om en bak nog 1 min. Maak zo nog 3 flensjes.
- Schep de amarenekersen om met de kirsch. Verdeel de ricotta-zure room over de flensjes. Verdeel de amarenekersen erover, maar bewaar het vocht. Vouw de flensjes dicht (of rol op).
- Smelt de chocolade en sprenkel over de flensjes. Besprenkel met het amarene-kirschvocht. Serveer direct.
Voedingswaarde
- calorieën: 580 kcal
- eiwit: 16 g
- vet: 30 g
- koolhydraten: 56 g
RECEPTEN HESTER DE GOEDE, FOTOGRAFIE WOUT HENDRICKX, STYLING, FOODSTYLING LES FILLES
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Kijk ook eens: tomaten-kokossoep met garnalen, coquilles & rouille