gevulde pompoen met feta & ingemaakte citroen

gevulde pompoen met feta & ingemaakte citroen

aantal 4 | hoofdgerecht, voorgerecht | herfst | internationaal | glutenvrij, vegetarisch

Met de pompoen als eetbaar schaaltje scheelt het je mooi weer wat afwas! De frisse citroen en romige feta vullen elkaar perfect aan, waardoor deze gevulde pompoentjes hét ultieme herfstrecept zijn – warm, kleurrijk en vol smaak.

Voorbereiding:15

Kooktijd:1

Totale tijd:1 15

Ingrediënten

  • 4 pompoentjes, kapjes afgesneden en bewaard, zonder pitten
  • 125 ml extra vergine olijfolie
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 2 tl venkelzaad, geroosterd
  • 600 g gemengde bladgroenten, bijv. regenboogsnijbiet, spinazie en boerenkool, zonder dikke stelen en nerven, fijngesneden
  • handje munt- en basilicumblaadjes + extra blaadjes om mee te bestrooien
  • 5 bosuitjes, fijngesneden
  • 200 g feta, verbrokkeld
  • 40 g pijnboompitten, geroosterd
  • 45 g pompoenpitten, geroosterd
  • rasp en sap van 1 biocitroen
  • ½ ingemaakte citroen, schil fijngesneden
  • ¼ tl chilivlokken, naar keuze

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg de pompoentjes op een grote bakplaat. Meng in een kleine kom de helft van de olie met 2 tenen knoflook, het venkelzaad en wat zout en peper. Kwast de pompoentjes vanbinnen en vanbuiten in met dit oliemengsel. Rooster ze ± 45 tot 50 min. tot ze gaar maar nog stevig zijn.
  2. Verhit intussen de rest van de olie in een grote, diepe koekenpan op matig tot hoog vuur. Bak hierin de rest van de knoflook al roerend 1-2 min. Voeg de bladgroenten, kruiden en bosui toe en laat alles in 3-4 min. slinken. Doe over in een grote, hittebestendige kom en laat wat afkoelen. Schep de feta, pijnboompitten, pompoenpitten, de citroenrasp en het -sap, de citroenschil en naar keuze chilivlokken erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Vul de pompoentjes met het groentemengsel. Dek ze af met de kapjes en rooster ze nog ± 10 min. in de oven. Bestrooi ze vlak voor serveren met nog wat kruiden.

Voedingswaarde

  • calorieën: 655 kcal
  • eiwit: 22 g
  • vet: 55 g
  • koolhydraten: 13 g

RECEPTEN, BEREIDING DARREN ROBERTSON FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY STYLING KIRSTEN JENKINS

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Kijk ook eens: pittige pompoensoep met macadamia-dukkah