aantal 6 | brunch, brunchgerecht, lunch, lunchgerecht | herfst, weekend | internationaal, italiaans | vegetarisch
De kracht van paddenstoelen! Dit is een vega-variatie op het klassieke saucijzenbroodje, nu met een Italiaanse touch.
Ingrediënten
- 60 g zilvervliesrijst
- 4 el extra vierge olijfolie
- 200 g kastanjechampignons, in plakjes
- 375 g portobello’s, in plakjes
- 3 grote tenen knoflook, geperst
- 1 bosje rozemarijn, naaldjes gerist en fijngesneden
- 1 tl chilivlokken + extra om mee te bestrooien
- rasp en sap van 1 grote biocitroen (houd 2 el sap apart voor de pesto-room)
- 25 g platte peterselie, fijngesneden
- 2 el pijnboompitten, geroosterd
- 1 rol koelvers bladerdeeg
- 1 groot eigeel, losgeklopt
- zeezoutvlokken, voor erover
Pesto-room
- 250 g crème fraîche of zure room
- 65 g verse basilicumpesto
Instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak gaar. Spreid uit op een bakplaat en laat ± 10 min. afkoelen.
- Verhit de olie in een grote koekenpan op hoog vuur. Voeg de paddenstoelen toe en bak in ± 5 min. al omscheppend goudbruin en tot al het vocht verdampt is. Voeg de rijst toe. Bak nog ± 2 min. al roerend, tot het mengsel droog wordt en aan de bodem van de pan gaat aanzetten.
- Neem van het vuur en roer de knoflook, rozemarijn, chili, citroenrasp en het -sap erdoor. Doe over in een hittebestendige kom en laat ± 20 min. afkoelen.
- Verwarm intussen de oven voor op 220°C.
- Roer de peterselie en pijnboompitten door het mengsel in de kom en breng op smaak met zout en peper.
- Snijd het bladerdeeg in de lengte doormidden en daarna elk deel dwars in 3 stukken. Verdeel het paddenstoelenmengsel over 1 lange kant, je hebt wellicht paddenstoelen over, serveer die er los bij. Bestrijk de lange kanten met eigeel. Rol op, druk de randjes aan en leg de rolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkanten en zijkanten met de rest van het eigeel en bestrooi met extra chilivlokken, zeezoutvlokken en versgemalen peper.
- Bak in ± 25 min. tot ze diep goudbruin, gerezen en gaar zijn. Zet de bakplaat op een rooster en laat ± 5 min. rusten, neem de paddenstoelenrolletjes van de plaat en laat ± 3 min. verder afkoelen.
- Maak ondertussen de pesto-room: meng de achtergehouden 2 el citroensap met de overige ingrediënten in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de warme paddenstoelrolletjes met de pesto-room.
Voedingswaarde
- calorieën: 533 kcal
- eiwit: 10 g
- vet: 41 g
- koolhydraten: 31 g
RECEPT & FOODSTYLING LUCY NUNES, TRACEY PATTISON FOTOGRAFIE ALAN JENSEN STYLING DAVID MORGAN
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Kijk ook eens: parelgort-risotto met paddenstoelen