mochi met 3 vullingen

mochi met 3 vullingen
RECEPT: DOSIA BREWER | TESTKOK & MODEL: JULIA HULLEMAN | FOTO: ELS VAN ASSELDONK.

aantal 6 | koek, koekje, zoet | feestelijk, weekend, zomer | aziatisch, japans |

Zijdezachte, elastische rijstcakejes met een romige bite – heb je ooit mochi gegeten, dan weet je dat stoppen na één onmogelijk is. Daarom krijg je van ons drie vullingen, zodat je helemaal niet hóeft te kiezen. Op onze Instagram zie je precies hoe Julia de mochi vormt, zodat je het thuis kunt namaken.

Kooktijd:25

Totale tijd:25

Kookgerei

  • magnetron* of stoommandje

Ingrediënten

  • 100 g kleefrijstbloem*
  • 20 g suiker
  • 150 ml water
  • maïzena, om mee te bestrooien

vulling

  • 120 ml slagroom
  • 120 g pure of melkchocolade, fijngehakt
  • 150 g anko*
  • 6 niet al te grote aardbeien

Instructies

  1. Breng voor de vulling de slagroom in een kleine pan tot tegen de kook. Doe de chocolade in een kleine kom en schenk er de hete slagroom bij. Laat 1 min. staan en roer dan heel rustig door tot alles goed is gemengd en gesmolten.

Vulling-opties

  1. Optie 1 Doop de aardbeien in de ganache en laat opstijven op een stukje bakpapier op een bord in de koelkast
  2. Optie 2 Rol met vochtige hand balletjes van telkens ± 50 g anko.
  3. Optie 3 Rol met een vochtige hand balletjes van telkens ± 30 g anko. Duw plat en leg er een aardbei in. Boetseer de anko om de aardbei.
  4. Roer in een magnetronbestendige kom het kleefrijstmeel, suiker en 150 ml water goed door elkaar. Verwarm in de magnetron 1 min. op de hoogste stand. Roer even door. Het zal dikker zijn geworden maar nog wit en meel-achitg eruit zien. Roer goed door met en siliconespatel en verwarm weer 1 min. Roer weer goed door en verwarm nog 30 sec. Het deeg zal er nu iets doorzichtig uitzien.
  5. Bestrooi een stuk bakpapier ruim met maïzena. Schraap het mochideeg op het bakpapier. Bestrooi met extra maïzena en rol met een met maïzena bestrooide deegroller of duw met de hand uit tot een lap ± ¼ cm dik. Verdeel in 6 stukken. Bestuif je handen met maïzena, neem een stukje deeg en duw het uit tot een doorsnede van ± 7 cm. Leg telkens een aardbei met de punt naar beneden of een bolletje ganache of anko in het midden van een stukje deeg. Vouw omhoog en knijp vast. Leg de mochi met de naadkant naar beneden op een met maïzena bestrooid bord.

Voedingswaarde

Tip: Iets te veel mochideeg gebruikt? Je kunt met een schaar overtollig deeg afknippen.

*Kleefrijstmeel (glutinous rice flour) koop je bij de toko, Aziatische supermarkt of online *Anko is zoete rodebonenpasta en is te koop bij de toko of Aziatische supermarkt.

Heb je geen magnetron? Doe het bakje met beslag dan in een stoompan en stoom 10-20 min. of tot het deeg doorzichtig eruit ziet. Roer 2-3 x tussentijds door.

RECEPT: DOSIA BREWER | TESTKOK & MODEL: JULIA HULLEMAN | FOTO: ELS VAN ASSELDONK.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Kun je geen genoeg krijgen van zoete Japanse recepten, dan moeten deze koekjes ook op je menu!