aantal 6 | koek, koekje, zoet | feestelijk, weekend, zomer | aziatisch, japans |
Zijdezachte, elastische rijstcakejes met een romige bite – heb je ooit mochi gegeten, dan weet je dat stoppen na één onmogelijk is. Daarom krijg je van ons drie vullingen, zodat je helemaal niet hóeft te kiezen. Op onze Instagram zie je precies hoe Julia de mochi vormt, zodat je het thuis kunt namaken.
Kooktijd:25 minuten
Totale tijd:25 minuten
Tip: Iets te veel mochideeg gebruikt? Je kunt met een schaar overtollig deeg afknippen.
*Kleefrijstmeel (glutinous rice flour) koop je bij de toko, Aziatische supermarkt of online *Anko is zoete rodebonenpasta en is te koop bij de toko of Aziatische supermarkt.
Heb je geen magnetron? Doe het bakje met beslag dan in een stoompan en stoom 10-20 min. of tot het deeg doorzichtig eruit ziet. Roer 2-3 x tussentijds door.
RECEPT: DOSIA BREWER | TESTKOK & MODEL: JULIA HULLEMAN | FOTO: ELS VAN ASSELDONK.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | mochi met 3 vullingen