gegrilde nectarines met brioche, ijs, en praliné

gegrilde nectarines met brioche, ijs, en praliné
RECEPTEN: SOPHIE AUSTEN-SMITH | FOTOGRAFIE: MAJA SMEND | STYLING: TONY HUTCHINSON.

aantal 6 | dessert, nagerecht | feestelijk, weekend, zomer | frans |

De nectarines, praliné én brioche voor dit toetje komen van de bbq! Te veel gedoe? Zet binnen de grillpan aan.

Kooktijd:35

Totale tijd:35

Kookgerei

  • bbq-bestendige bakplaat of koekenpan

Ingrediënten

  • 25 g ongezouten pistachenoten, gedopt, grof gehakt
  • 25 g hazelnoten, zonder vliesjes, grof gehakt
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 8 nectarines
  • takje basilicum
  • 100 ml mousserende wijn of mousserende vlierbloesemlimonade
  • 6 sneetjes briochebrood
  • 1 l vanille-ijs

Instructies

  1. Verhit de bbq ruim van tevoren. Leg een stevige bakplaat op het bbq-rooster of zet een koekenpan met dikke bodem op het fornuis, op matig vuur.
  2. Verdeel de noten over de bakplaat, rooster ze 5 min. en schep ze op een bord. Strooi een beetje suiker op de plaat en laat smelten; voeg nog wat suiker toe en laat smelten; ga zo door tot alle suiker is gesmolten. Breng aan de kook en laat goudbruin karamelliseren. Voeg de noten toe, neem van het vuur en schenk uit over een tweede, met bakpapier beklede bakplaat. Laat opstijven en afkoelen en hak in stukjes (praliné).
  3. Snijd 6 nectarines in partjes en leg ze op het bbq-rooster of in een grillpan. Gril ze ± 3 min. per kant tot ze gaar zijn en karamelliseren. Doe ze in een kom, schep om met bijna alle basilicum en laat afkoelen. Haal de basilicum eruit, die heb je niet meer nodig.
  4. Snijd de overige 2 nectarines in partjes, trek met een mesje de schilletjes los, snijd ze klein en pureer ze samen met de wijn of limonade.
  5. Rooster vlak voor serveren de sneetjes brioche op de bbq of in de grillpan. Leg op borden, schep op elk een ijsbolletje, wat gegrilde nectarines en nectarinepuree, en strooi wat basilicum en praliné erover.

Voedingswaarde

  • calorieën: 571 kcal
  • eiwit: 9 g
  • vet: 20 g
  • koolhydraten: 85 g

RECEPTEN: SOPHIE AUSTEN-SMITH | FOTOGRAFIE: MAJA SMEND | STYLING: TONY HUTCHINSON.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Toch liever een ander toetje? Pruimenkruimelvlaaitjes met vanille-gemberroom