Voorkeur: glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 | bijgerecht, voorgerecht | doordeweeks, weekend, zomer | internationaal | glutenvrij, vegetarisch
Labne is niet voor niks zo populair: net als burrata is het een maagdelijk witte basis voor in dit geval friszoete verse doperwtjes. Zomer ten top.
Kookgerei
- vijzel
Ingrediënten
- 1 kg Griekse of geitenyoghurt, natuurwinkel of supermarkt
- 3 rijpe romatomaten
- ½ el gedroogde munt
- 400 g verse doperwten
- sap en rasp van 1, biocitroen
- 3 el olijfolie + extra om mee te besprenkelen
- 100 g pistachenoten, grof gehakt, geroosterd
- ½ bosje munt, blaadjes geplukt
- 30 g nigellazaad, mediterrane winkel
Instructies
- Bekleed een zeef met een schone theedoek of kaasdoek en hang boven een kom. Meng de yoghurt met 1 el zout in de zeef en laat 1-3 uur uitlekken tot labne, hoe langer hoe steviger.
- Pureer de tomaten met wat zout en de gedroogde munt tot een dressing.
- Blancheer de doperwten 1 min. in ruim gezouten water en spoel daarna koud af.
- Stamp de helft van de doperwten fijn in de vijzel en meng door de rest van de doperwten met 1 el citroensap, alle rasp, 3 el olijfolie en flink zout.
- Verdeel de labne over een groot bord of meerdere kleine bordjes. Besprenkel met de tomatendressing en verdeel de doperwten eroverheen. Bestrooi met de pistache, verse munt, het nigellazaad en besprenkel met extra olijfolie.
Voedingswaarde
- calorieën: 540 kcal
- eiwit: 18 g
- vet: 38 g
- koolhydraten: 28 g
RECEPTEN, FOODSTYLING MERIJN TOL, FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN, STYLING MAAIKE KOORMAN
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: 7x labne: dip in!