Voorkeur: glutenvrij
aantal 4 | voorgerecht | feestdagen, feestelijk, weekend | internationaal | glutenvrij
Vlees van de barbecue smaakt altijd lekkerder. Dat vleugje rook en die nét geschroeide grillstrepen geven het vlees meteen zo’n zomerse boost. Dus steek je bbq aan en grill ossenhaas tot smokey carpaccio.
Kookgerei
- bbq of grillpan
Ingrediënten
- 800 g ossenhaas, net uit de koelkast
- 1 el extra vergine olijfolie
- 2 tl korianderzaad, geroosterd, grof gemalen in de vijzel
- 1 bos waterkers, zonder harde steeltjes (of neem rucola)
Romige mojo verde:
- 2 bossen koriander, blaadjes geplukt
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 tl geraspte mierikswortel, potje
- 1 tl komijnzaad, geroosterd
- 2 tl wittewijnazijn
- 40 ml extra vergine olijfolie
- 250 ml zure room
Instructies
- Maak de barbecue aan en wacht tot hij goed heet is of verwarm de grillpan voor op hoog vuur. Vet het rooster licht in. Wrijf het vlees in met de 1 el olie, korianderzaad en wat zout en peper. Gril het vlees rondom 4-5 min. tot het vanbuiten donkerbruin kleurt maar vanbinnen nog rauw is. Leg op een bord en laat helemaal afkoelen.
- Doe intussen alle ingrediënten voor de mojo verde, behalve de zure room, in een kleine keukenmachine en hak fijn. Doe in een kom, roer de zure room erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe.
- Snijd de ossenhaas in dunne plakjes van ± 5 mm. Spreid de mojo verde uit op een grote schaal of op borden en leg de plakjes biefstuk erop. Bestrooi met waterkers en geef er nog wat mierikswortel bij.
Voedingswaarde
- calorieën: 319 kcal
- eiwit: 39 g
- vet: 17 g
- koolhydraten: 2 g
RECEPTEN, BEREIDING COLIN FASSNIDGE, FOTOGRAFIE BRETT STEVENS, STYLING KIRSTEN JENKINS
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: picanha van de bbq