nazomeren! Boursin met honing, rozemarijn en gegrilde perzik

nazomeren! Boursin met honing, rozemarijn en gegrilde perzik

In samenwerking met Boursin

Gegrilde perzik en komkommer met warme Boursin, honing, rozemarijn en amandel om lekker uit te lepelen. Terwijl de barbecue zachtjes rookt, geniet je zo lang mogelijk van een nazomer-avond.

Sla aan het nazomeren, want Boursin is er voor elk moment. Of je nu buiten luncht, aan het eind van de middag gaat borrelen of ’s avonds de barbecue aansteekt. Het is een ideale smaakmaker op brood, toast of een crackertje. Of combineer het met tomaat, komkommer, radijs, paprika of witlof. Ook lekker: verkruimel Boursin over een salade of over gepofte (zoete) aardappels.

Boursin op de barbecue

Je kunt Boursin ook kort in de oven doen. Verwijder dan voorzichtig de kartonnen verpakking, laat het aluminium bakje heel en plaats de kaas terug in het bakje. Prik er wat gaatjes in, sprenkel er wat honing over, voeg verse rozemarijn toe en bestrooi met amandelschaafsel.

Of zet het bakje op de barbecue. Niet direct boven de heetste kolen, maar aan de zijkant of op een rooster met matige hitte. Superlekker met perzik zoals in het recept hiernaast. Voeg voor extra pit gerust wat chilivlokken toe.

Vis & Boursin

Ook perfect voor de barbecue: maak met aluminiumfolie of bakpapier een vispakketje en voeg Boursin toe aan vis of mosselen, met wat dille en citroen. Toch liever helemaal vega? Probeer dan zeker dit recept:

Boursin met honing, rozemarijn en gegrilde perzik

Voorkeur: glutenvrij, vegetarisch

aantal 4 | bijgerecht, lunch, lunchgerecht | doordeweeks, weekend | internationaal | glutenvrij, vegetarisch

Gegrilde perzik en komkommer met warme Boursin, honing, rozemarijn en amandel om lekker uit te lepelen.

Kooktijd:30

Totale tijd:30

Ingrediënten

  • 150 g Boursin Sjalot & Bieslook
  • 2 el honing
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 2 el amandelschaafsel
  • 3 platte perziken
  • olijfolie, om mee te bestrijken + extra ter garnering
  • 1 komkommer
  • rasp en sap van 1 biocitroen
  • 2 takjes verse munt, blaadjes geplukt
  • evt. chilivlokken

Instructies

  1. Verwijder voorzichtig de kartonnen verpakking van de Boursin, laat het aluminiumfolie bakje heel en plaats het kaasje terug in het bakje. Maak met een vork wat gaatjes in de kaas. Sprenkel de honing met een lepel over de Boursin, voeg een paar rozemarijnnaaldjes toe en strooi er het amandelschaafsel overheen. Zet het bakje even in de oven of op de barbecue, niet direct boven de heetste kolen, maar aan de zijkant of op een rooster waar de hitte matig is. Sluit de deksel als dat kan. Laat de kaas smelten tot hij bubbelend warm is en de amandelen goudbruin kleuren.
  2. Halveer intussen de perziken, verwijder de pitten en bestrijk met wat olijfolie. Gril met de snijkant naar beneden tot ze mooie grillstrepen krijgen en het vruchtvlees zacht is. Breng op smaak met wat peper en zout. Snijd de komkommer over de lengte doormidden, bestrijk met olijfolie en gril kort aan beide zijden tot ze net verkleuren en licht rokerig zijn. Snijd ze daarna in grove stukken.
  3. Serveer de gegrilde perzik en komkommer op een schaal, lepel daar wat van de warme Boursin over of zet het bakje ertussen. Garneer royaal met de extra olijfolie, de citroenrasp en het -sap, de blaadjes munt en evt. de chilivlokken.

Voedingswaarde

  • calorieën: 389 kcal
  • eiwit: 7 g
  • vet: 31 g
  • koolhydraten: 17 g

RECEPT, FOODSTYLING ESTÉE STROOKER, FOTOGRAFIE CLAUDIA DAMEN

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Meer lekkere recepten? Kijk op Instagram.com/boursin_nl