Voorkeur: lactosevrij
aantal 4 | hoofdgerecht | | amerikaans | lactosevrij
Eerst even zwemmen of direct de mand uitpakken, de fles open en proosten op zo'n mooie avond. Tanden in de cocktailbroodjes en genieten maar!
Ingrediënten
- 1 el chipotlepepers pot, fijngesneden
- ½ bosje bieslook + extra voor erover
- sap van ½ limoen + 1 limoen in partjes voor erbij
- 4 el mayonaise
- 16 kleine rauwe garnalen, gepeld en schoongemaakt, met staart
- 4 el extra vergine olijfolie
- 4 kleine zachte melkbroodjes, aan de bovenkant opengesneden
- 75 g waterkers, blaadjes geplukt
- 1 bosje radijsjes, in dunne plakjes
- 2 avocado’s, in plakjes
Instructies
- Roer voor de chipotle-bieslookmayo de fijngesneden chipotle, bieslook, het limoensap en de limoenrasp door de mayonaise en breng op smaak met 1 tl zeezout. Zet tot gebruik in de koelkast.
- Schep de garnalen om met de olie en wat zout en peper. Verhit een grillpan op matig tot hoog vuur. Gril de garnalen hierin 3-4 minuten, tot ze gaar zijn en lichte schroeiplekjes krijgen. Keer ze halverwege.
- Besmeer de broodjes elk met 1 el van de chipotle-bieslookmayo. Beleg ze met de garnalen, waterkers, radijsjes en avocado en serveer met limoenpartjes.
Voedingswaarde
- calorieën: 529 kcal
- eiwit: 8 g
- vet: 43 g
- koolhydraten: 26 g
RECEPTEN, BEREIDING HELENA MOURSELLAS FOTOGRAFIE BRETT STEVENS STYLING KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Een toetje voor op de wishlist: mascarponetaart met bessen