gevulde andijvie van de bbq

gevulde andijvie van de bbq
RECEPTEN NONI KOOIMAN FOTOGRAFIE MITCHELL VAN VOORBERGEN STYLING VALENTIJN DIRKS

Omdat rook + vuur alles nét wat lekkerder maken, dook chef- en kookboekenauteur Noni Kooiman in het koken boven hete kolen. Haar mantra: barbecue zonder gedoe, met simpele gerechten die barsten van smaak.

In het delicious.-nummer van juni delen we een aantal van Noni’s smaakvolle BBQ-recepten en hier geven we je alvast een voorproefje: deze gevulde andijvie – rokerig van buiten, romig & zilt van binnen. Een snel bijgerecht dat laat zien hoe makkelijk buiten koken óók kan zijn.


Voorkeur: glutenvrij / lactosevrij

aantal 4 | bijgerecht | bbq | internationaal | glutenvrij, lactosevrij

Deze gevulde andijvie van de barbecue is er zo eentje: verrassend, snel en bomvol smaak. De combinatie van rokerige blaadjes, zoute ansjovis en frisse citroen maakt dit een perfect bijgerecht voor elke zomerse avond. En: helemaal glutenvrij en lactosevrij.

Voorbereiding:25

Kooktijd:10

Ingrediënten

  • 1 krop andijvie
  • 10 ansjovisfilets + 1 el van de olie
  • 2 el kappertjes
  • 3 el Taggiasche olijven
  • 20 g platte peterselie
  • 1 citroen, liefst biologisch
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • ook nodig: keukentouw barbecue

Instructies

  1. Was de andijvie voorzichtig. De bladeren moeten aan elkaar blijven zitten. Schud de krop voorzichtig droog en laat op z’n kop uitlekken.
  2. Snijd de ansjovis, kappertjes, olijven en peterselie zo fijn mogelijk en doe in een kom. Rasp de gele schil van de citroen erboven en pers er 1 el sap boven uit. Meng met de 2 soorten olie en breng op smaak met flink veel zwarte peper en een beetje zout (de ansjovis en olijven zijn ook al zout).
  3. Verdeel de ansjovissaus over de binnenkant van de andijvie. Het hoeft niet op elk blad te zitten maar wel goed verdeeld. Vouw de andijvie dicht en bind vast met keukentouw bereiden
  4. Leg de andijvie op het koele deel van de barbecue en bak in 10 min. gaar. Keer de andijvie heel regelmatig om. De bladeren moeten zacht zijn, ook vanbinnen, met een paar donker geblakerde stukjes aan de buitenkant.

Voedingswaarde

p.p. ± 209 kcal / 5 g eiwit / 19 g vet / 2 g kh

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: gebruik jij ansjovis al als umami-maker? Zo doe je dat goed