Voorkeur: vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | | | vegetarisch
Geniet van Hollandse aardbeien – nu in het seizoen – in combinatie met het aardse van biet, echt verrassend met falafel. Én je hebt het in een handomdraai op tafel.
Ingrediënten
- 1 rode ui, in halve ringen
- sap en rasp van 1 biocitroen
- 480 g naanbrood ± 4 stuks
- 175 g hummus
- 400 g falafel
- 250 g aardbeien, in blokjes
- 15 g dille takjes fijngesneden, blaadjes grof gesneden
- 250 g gekookte biet, geraspt
- 2 tl komijnzaad, geroosterd
- 100 g Turkse yoghurt
Instructies
- Marineer de rode ui in citroensap met een snuf zout en versgemalen peper in een kom. verwarm de oven voor op 210°C. leg het naanbrood met de platte kant naar boven op een bakplaat, besmeer met hummus en verdeel de falafel erover. bak 15 min. in het midden van de oven.
- Meng intussen de aardbeien, bijna alle dille, de biet, citroenrasp, 1 el van de marinade van de ui en het komijnzaad. breng de yoghurt op smaak met een flinke snuf zout.
- Beleg de warme flatbreads met de aardbei-bietensalsa en maak af met een lekkere dot yoghurt, een plukje rode ui en takjes dille.
Voedingswaarde
- calorieën: 770 kcal
- eiwit: 27 g
- vet: 27 g
- koolhydraten: 93 g
Tip: Toch wat meer tijd? maak zelf naanbrood!
RECEPTEN, FOODSTYLING JULIE TEEKEN FOTOGRAFIE ROLINDA WINDHORST STYLING INGRID VAN KURINGEN
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Nog zo’n goed idee: auberginerolletjes met gehakt van Noni Kooiman