vlierbloesem-skyr met aalbessen & rogge-kardemomcrumble

vlierbloesem-skyr met aalbessen & rogge-kardemomcrumble
STUDIO PHILIPPI

aantal | nagerecht | | nederlands |

Een enorm lekker toetje met vlierbloesemsiroop dat je in een handomdraai op tafel zet. Behalve het kort bakken van de kruimels, hoef je nauwelijks te koken. Easy does it!

Kooktijd:15

Totale tijd:15

Ingrediënten

  • 1 sneetje donker (Fries) roggebrood
  • 1 tl gemalen kardemom
  • 300 g skyr naturel (supermarkt)
  • 3 el vlierbloesemsiroop*
  • 100 g aalbessen
  • 1 el olijfolie
  • 1 el suiker

Instructies

  1. Verkruimel het roggebrood in de hakmolen van de staafmixer of met de hand. Verhit in de koekenpan de olijfolie. Bak de roggekruimels 2-3 min.
  2. Bestrooi het roggebrood met de suiker en kardemom en bak 1-2 min. tot de suiker is gesmolten en aan het brood ‘plakt’. Schud de roggekruimels op een bord en laat afkoelen.
  3. Meng de skyr met de vlierbloesemsiroop. Maak de aalbessen schoon en ris ze van de takjes.
  4. Schep de skyr op 4 borden. Verdeel de bessen erover en bestrooi met de krokante rogge-kardemomcrumble.

Voedingswaarde

  • calorieën: 142 kcal
  • eiwit: 9 g
  • vet: 3 g
  • koolhydraten: 18 g

* Vlierbloesemsiroop koop je bij veel supermarkten of in de biologische winkel.

STUDIO PHILIPPI

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Ken je dit recept van Janneke al? Zweedse gehaktballetjes & knapperige groenten met dille