Turkse keskül met pistache

Turkse keskül met pistache
RECEPTEN DOSIA BREWER FOTOGRAFIE SOPHIA VAN DEN HOEK STYLING MAAIKE KOORMAN BEREIDING YVONNE JIMMINK
Voorkeur: glutenvrij

aantal 6 | nagerecht | feestelijk | internationaal, turks | glutenvrij

Zoet, romig & notig! En met die uitgesproken smaak van raki is dit een Turks toptoetje.

Voorbereiding:30

afkoelen en opstijven2 20

Totale tijd:2 50

Kookgerei

  • 4 glaasjes of bakjes

Ingrediënten

  • 25 g gele rozijnen
  • 4 el raki (slijter) + 1-2 el voor de pudding
  • 1 l volle melk
  • 125 g suiker
  • 2 eidooiers
  • 20 g maizena
  • 6 g rijstebloem
  • 60 g pistachenoten grof gehakt + 2 el fijn gehakte pistachenoten
  • 1 tl vanille-extract
  • 40 ml vloeibare slagroom

Instructies

  1. Breng de rozijnen met de 4 el raki aan de kook. Neem van het vuur en laat de rozijnen wellen tot gebruik.
  2. Breng 940 ml melk met de suiker aan de kook en kook 2 min. zachtjes door.
  3. Klop intussen de eidooiers met de maizena, rijstebloem en resterende 60 ml melk tot gladde pasta. Giet al roerend het maïzena-mengsel bij de hete melk en voeg ook de pistachenoten, vanille-extract, slagroom, 1-2 el raki en een snuf zout toe. Laat onder regelmatig roeren ± 14 min. koken tot een dikke vla. Schenk het mengsel in een grote maatbeker en laat 20 min. afkoelen.
  4. Schenk de vla in 4 glaasjes en laat in 2 uur koud worden in de koelkast. Verdeel de gewelde rozijnen (evt. met de raki) en de fijn gehakte pistachenoten erover en serveer.

Voedingswaarde

  • calorieën: 488 kcal
  • eiwit: 14 g
  • vet: 21 g
  • koolhydraten: 56 g

RECEPTEN DOSIA BREWER FOTOGRAFIE SOPHIA VAN DEN HOEK

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: pistache-kipgehaktballetjes met groene tabouleh