groentetaart met ei & postelein

groentetaart met ei & postelein
STUDIO PHILIPPI
Voorkeur: vegetarisch

aantal 4 | hoofdgerecht | | frans | vegetarisch

Maak dit als je geen raad weet met die zak postelein in de koelkast, ontzettend zonnig wilt eten, en dat allemaal binnen het uur.

Kooktijd:20

oven25

Totale tijd:45

Ingrediënten

  • 500 g groene asperges
  • 4 el olijfolie
  • 200 g peultjes
  • 1 rol vers bladerdeeg (270 g)
  • 125 g magere kwark
  • 150 g jonge kaas, geraspt
  • 4 eieren
  • flinke hand postelein*

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges en halveer dikke exemplaren in de lengte.
  3. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de asperges beetgaar in 5 min. Schep ze uit de pan.
  4. Schenk de laatste 2 el olijfolie in de pan en bak de peultjes in 2 min. beetgaar.
  5. Rol intussen het deeg uit en bestrijk met de kwark, laat minimaal 2 cm van de rand vrij. Bestrooi de kwark met de kaas.
  6. Rol de (onbestreken) randen om zodat een hogere rand ontstaat. Verdeel de asperges over de kaas. Maak daartussen 4 kuiltjes. Breek boven elk kuiltje een ei. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
  7. Bak de taart in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Leg halverwege de baktijd pas de peultjes op de taart, zodat deze frisgroen en knapperig blijven. Neem de taart uit de oven en bestrooi met de postelein.

Voedingswaarde

  • calorieën: 630 kcal
  • eiwit: 26 g
  • vet: 42 g
  • koolhydraten: 35 g

In plaats van postelein kun je ook veldsla of rucola gebruiken.

STUDIO PHILIPPI

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Nog een lekkere snelle vega maaltijd: kapsalon traybake