kapsalon traybake

kapsalon traybake
RECEPTEN HESTER DE GOEDE FOTOGRAFIE WOUT HENDRICKX STYLING, FOODSTYLING LES FILLES ROUGES

Ons nieuwe meinummer ligt nú in de winkel en staat bomvol frisse, lichte en verrassend makkelijke recepten voor de lente. Zin in een sneak peek? Deze snelle, gezonde én vega twist op de klassieke kapsalon is er zo één die je meteen wilt maken. Hester geeft met jonge lentegroenten haar eigen draai aan deze Hollandse favoriet, ideaal voor een doordeweekse avond.

Of bestel het meinummer hier en ontdek nog veel meer van dit soort heerlijke lentegerechten:

Kapsalon traybake

glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks | internationaal | glutenvrij, vegetarisch
Deze vega twist van de Hollandse klassieker moet je proberen, perfect voor de doordeweekse dag!
Voorbereiding20 minutes
Kooktijd20 minutes
Totale tijd40 minutes

Ingrediënten

  • 600 g diepvries zoete-aardappelfriet voor de oven
  • 7 el extra vergine olijfolie
  • 2 tl gerookte-paprikapoeder pittig
  • tl gemalen komijn
  • 280 g koningsoesterzwammen in ½-cm reepjes gescheurd
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 3 kropjes little gem gehalveerd
  • 150 g Rotterdamse oude kaas 36 weken gerijpt, geraspt
  • 300 g tzatziki
  • 4 tomaten zonder zaadjes, in 1 cm-blokjes

Instructies

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Verdeel de zoete-aardappelfriet over een met bakpapier beklede bakplaat en bak volgens de aanwijzingen op de verpakking in ± 15 min. goudbruin en knapperig in de oven. Schep halverwege om.
  • 2 Verhit intussen voor de oesterzwamshoarma 3 el olijfolie in een koekenpan
  • op middelhoog vuur en voeg het paprikapoeder en 3 tl komijn toe. Bak 1 min. Voeg de oesterzwammen en knoflook toe en roerbak in ± 5-8 min. goudbruin en knapperig op hoog vuur. Breng op smaak met zout.
  • 3 Bestrijk de little gem op de snijkant met 2 el olijfolie. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de sla op de snijkant tot er mooie grillstrepen ontstaan.
  • 4 Neem de bakplaat uit de oven, verdeel de oesterzwamshoarma over de friet en bestrooi met de oude kaas. Bak ± 5 min. in de oven of tot de kaas mooi gegratineerd is.
  • 5 Pureer intussen de tzatziki met de rest van de komijn, 2 el olijfolie, peper en zout tot een lopende dressing. Neem de bakplaat uit de oven en verdeel de gegrilde sla over en om de friet. Bestrooi met de tomatenblokjes en besprenkel met de tzatziki-dressing. Lekker met verse munt.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
p.p. ± 708 kcal / 20 g eiwit / 51 g vet / 36 g kh
RECEPTEN HESTER DE GOEDE FOTOGRAFIE WOUT HENDRICKX STYLING, FOODSTYLING LES FILLES ROUGES
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!