rogan josh curry met lamsvlees & aubergine

rogan josh curry met lamsvlees & aubergine
Recept: Phoebe Wood Fotografie: Chris Court Styling: Kirsten Jenkins

aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks | indiaas |

Door de specerijen is dit bij uitstek een gerecht voor een koude dag. Maak het de avond ervoor, dan kunnen de smaken goed intrekken.

Kooktijd:45

Totale tijd:45

Ingrediënten

  • 4 el kokosolie
  • 1 aubergine, in 2 cm-blokjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 3 el verse gember, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 500 g mager lamsgehakt
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 tl mild (Kashmiri) chilipoeder
  • ½ tl gemalen kurkuma
  • 5 kardemompeulen, geplet
  • 1 kaneelstokje
  • 4 el rogan josh currypasta*
  • 3 trostomaten, kleingesneden
  • korianderblad en tomatenblokjes, voor erover
  • gestoomde rijst naanbroodjes, limoenpartjes en yoghurt, voor erbij

Instructies

  1. Verhit in de koekenpan 3 el van de kokosolie op matig tot hoog vuur. Bak hierin de aubergine onder af en toe omscheppen in ± 10 min. bruin.
  2. Verhit intussen de resterende eetlepel kokosolie in een grote, diepe koekenpan op matig vuur. Schep hierin de ui met de
  3. gember en knoflook 3-4 min. om tot deze licht kleurt. Draai het vuur hoog, voeg het gehakt toe en bak het in ± 6 min. bruin en rul terwijl je het met een pollepel losbreekt. Voeg de specerijen en currypasta toe en laat het gehakt en de currypasta in 3-4 min. wat donkerder kleuren. Voeg de aubergine en tomaten toe, schep om, schenk er 125 m water bij en breng aan de kook. Draai het vuur wat lager en laat 15-20 min. inkoken op matig vuur, onder af en toe omscheppen. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  4. Schep in kommen, garneer met koriander en tomatenblokjes. Serveer met rijst, naanbroodjes, limoenpartjes en yoghurt.

Voedingswaarde

  • calorieën: 687 kcal
  • eiwit: 34 g
  • vet: 38 g
  • koolhydraten: 50 g

* Rogan josh currypasta is een Indiase currypasta, te koop bij Aziatische en reguliere supermarkten.

Recept: Phoebe Wood, Fotografie: Chris Court, Styling: Kirsten Jenkins.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: alles over ras el hanout – de Noord-Afrikaanse blend die niet mag ontbreken in je specerijenrek