vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
italiaans |
vegetarisch
hoofdgerecht |
|
italiaans |
vegetarisch
Stoere Toscaanse bonenmaaltijd uit één pan! Janneke: 'Hier geef ik graag nog wat ovenwarme knapperige ciabatta bij.'
Ingrediënten
- 100 g riso of orzo
- 3 tenen knoflook
- 3 el olijfolie
- 150 ml rode wijn
- 800 g gepelde tomaten (2 blikken)
- 1 snee witbrood
- 50 g geraspte pecorino
- 300 g spinazie
- 500 g cannellinibonen uit blik, uitgelekt en afgespoeld
- ½ bosje peterselie fijngesneden
Instructies
-
Bereid de riso volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd 2 tenen knoflook fijn.
-
Verhit in een grote koekenpan of hapjespan de olijfolie. Fruit de fijngesneden knoflook 1 min. Voeg de wijn toe en laat tot de helft inkoken. Voeg de gepelde tomaten toe, druk de tomaten met een spatel klein en breng aan de kook. Kook 5 min. zachtjes.
-
Maal intussen het brood fijn. Rooster het brood in een droge koekenpan al omscheppend goudbruin. Rasp de laatste teen knoflook boven het broodkruim, voeg 2 el pecorino toe en bak nog 1 min. Neem de pan van het vuur en breng op smaak met peper.
-
Voeg de spinazie in porties aan de tomatensaus toe en laat in de warme saus slinken. Voeg ook de bonen toe en verwarm nog 4 min. Breng op smaak met de rest van de geraspte pecorino, zout en peper.
-
Snijd de peterselie fijn. Schep de riso met ¾ van de peterselie door de bonenstoof en bestrooi met het pecorinokruim en de rest van de peterselie.
Voedingswaarde
calorieën: 378kcal
eiwit: 16g
vet: 14g
koolhydraten: 40g
STUDIO PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!