aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
italiaans |
vegetarisch
Stoere Toscaanse bonenmaaltijd uit één pan! Janneke: 'Hier geef ik graag nog wat ovenwarme knapperige ciabatta bij.'
Kooktijd25 minutesminutes
Totale tijd25 minutesminutes
Ingrediënten
100grisoof orzo
3tenenknoflook
3elolijfolie
150mlrode wijn
800ggepelde tomaten(2 blikken)
1snee witbrood
50ggeraspte pecorino
300gspinazie
500gcannellinibonenuit blik, uitgelekt en afgespoeld
½bosje peterseliefijngesneden
Instructies
Bereid de riso volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd 2 tenen knoflook fijn.
Verhit in een grote koekenpan of hapjespan de olijfolie. Fruit de fijngesneden knoflook 1 min. Voeg de wijn toe en laat tot de helft inkoken. Voeg de gepelde tomaten toe, druk de tomaten met een spatel klein en breng aan de kook. Kook 5 min. zachtjes.
Maal intussen het brood fijn. Rooster het brood in een droge koekenpan al omscheppend goudbruin. Rasp de laatste teen knoflook boven het broodkruim, voeg 2 el pecorino toe en bak nog 1 min. Neem de pan van het vuur en breng op smaak met peper.
Voeg de spinazie in porties aan de tomatensaus toe en laat in de warme saus slinken. Voeg ook de bonen toe en verwarm nog 4 min. Breng op smaak met de rest van de geraspte pecorino, zout en peper.
Snijd de peterselie fijn. Schep de riso met ¾ van de peterselie door de bonenstoof en bestrooi met het pecorinokruim en de rest van de peterselie.