pot-pie met vis en cheddar

pot-pie met vis en cheddar
STUDIO PHILIPPI
Voorkeur: glutenvrij

aantal 4 | hoofdgerecht | | brits | glutenvrij

Romige vis met witte wijn en een krokant aardappeldakje: dat wil je toch?!

Kooktijd:20

oven35

Totale tijd:55

Kookgerei

  • ook nodig: ovenschaal 26 cm Ø

Ingrediënten

  • 1 bos wortels
  • 400 g kabeljauw en/of zalmfilet, in grove stukken
  • 75 g doperwten, diepvries
  • 300 g sugarsnaps, diepvries*
  • 200 g crème fraîche
  • 75 ml droge witte wijn
  • 600 g aardappelschijfjes, koelvers
  • 150 g geraspte cheddar
  • 3 takjes dille
  • 2-3 el olijfolie
  • ½ el maïzena
  • 1 teen knoflook

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd het loof van de bospeen tot op 5 cm van de worteltjes, schrap of schil ze en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  3. Snijd dikke exemplaren in de lengte doormidden. Besprenkel ze met de olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak.
  4. Verdeel de vis met de bevroren erwten en sugarsnaps over de bodem van de ovenschaal. Roer de crème fraîche met de maïzena glad en roer de wijn erdoor.
  5. Rasp of pers de knoflook erboven en schenk het roommengsel over de vis en de groenten in de ovenschaal.
  6. Dek de schaal af met de aardappelschijfjes. Meng de kaas met de dille en strooi over de aardappelschijfjes. Zet de visovenschotel naast de worteltjes op de bakplaat.
  7. Bak de worteltjes en visschotel in de voorverwarmde oven in 30-35 min. bruin en gaar.

Voedingswaarde

  • calorieën: 807 kcal
  • eiwit: 39 g
  • vet: 49 g
  • koolhydraten: 47 g

* Je kunt ook verse sugarsnaps nemen, blancheer die dan 1 min. in ruim kokend water met zout.

STUDIO PHILIPPI

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Helemaal zin gekregen in pie? 6x shepherd’s pie – en andere ovenschotels bedekt met aardappelpuree