Stoven kan ook heel goed vega! Kijk maar naar onderstaande kikkererwtenstoof: stuk voor stuk supersmaakvolle gerechten vol specerijen.
Proef de wereld, maar bijvoorbeeld eens een Griekse kikkererwtenstoof met feta en waterkers-tzatziki. Ook heerlijk: dahl! De linzenstoof wordt nog voedzamer en lekkerder met kikkererwten. Als laatst delen we een recept voor kikkererwtenstoof met pompoen uit het gloednieuwe kookboek Bold Beans.
Wat de schrijvers zeggen over bonen, gaat wat ons betreft ook op voor kikkererwten: ‘Niet langer verstopt achter in de kast, maar nu gevierd door fijnproevers, bieden deze eiwitrijke, weelderige wondertjes veelzijdigheid, textuur en hartigheid.’
4x kikkererwtenstoof
Griekse kikkererwtenstoof met waterkers-tzatziki
Met alle kruiden en specerijen die de Griekse keuken zo eigen maken: kaneel, oregano en een snufje chili voor precies genoeg pit. De verkruimelde feta is essentieel!
Kokosmelk maakt deze Indiase linzensoep – dahl – nog romiger. Speel vooral met de specerijen, en vervang het kerriepoeder door garam masala of een mix van geroosterde, en gemalen korianderzaadjes, komijn, Kashmiri-chili (een milde, dieprode chili), en kurkuma.
Gepekelde citroen is ongetwijfeld de superster in dit gerecht. Het geeft de zoete pompoen-kikkererwtenstoof iets spannends en onverwachts; de je ne sais quoi waarmee je iedereen aan tafel inpalmt.Als je van kikkererwten houdt, krijg je vast trek van deze recepten met peulvruchten.