linzendahl met groenten

linzendahl met groenten
Recepten, Styling, Bereiding: Kim Coverdale, Liz Macri, Chrissy Freer, Alison Adams, Fotografie: Chris L. Jones, Guy Bailey, Jeremy Simons, Al Richardson
glutenvrij, lactosevrij, vegan, veganistisch
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | weekend | internationaal | glutenvrij, lactosevrij, vegan, veganistisch
Start het jaar met homemade food met per gerecht minder dan 500 calorieën. Linzendahl met groenten – een lichte versie van een internationale klassieker – lekker, makkelijk, ultralicht en toch rijk van smaak.
Voorbereiding45 minutes
Totale tijd45 minutes

Ingrediënten

  • 4 tl olijfolie of macadamia-olie
  • 1 rode ui fijngesneden
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 2 tl geraspte gemberwortel
  • 1 tl gemalen kurkuma
  • ½ tl chilipoeder
  • 210 g rode linzen of gele spliterwten afgespoeld en uitgelekt
  • 3 trostomaten fijngesneden
  • 1 aardappel geschild en fijngesneden
  • 2 tl bruin mosterdzaad
  • 2 takjes verse kerrieblaadjes
  • 12 papadums ± 30 g, gebakken, voor erbij
  • halve limoenen voor erbij

Instructies

  • Verhit 2 tl olie in een grote pan met dikke bodem op hoog vuur. Schep hierin de ui ± 5 min. om. Voeg de knoflook, gemberwortel en het kurkuma- en chilipoeder toe. Schep ± 1 min. om tot de aroma’s vrijkomen.
  • Voeg de linzen, tomaten, aardappel en 1 l water toe aan de pan. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof in 30-35 min. gaar.
  • Verhit de overige 2 tl olie in een kleine koekenpan op matig vuur. Voeg het mosterdzaad en de kerrieblaadjes toe en schep ± 30 sec. om tot het mosterdzaad opspringt in de pan. Schep de kerrieblaadjes, mosterdzaad met aanhangende olie uit de pan over de linzen. Serveer met de papadums en halve limoenen.

Voedingswaarde

calorieën: 366kcal
eiwit: 17g
vet: 8g
koolhydraten: 53g
auteur: delicious.
Recepten, Styling, Bereiding: Kim Coverdale, Liz Macri, Chrissy Freer, Alison Adams, Fotografie: Chris L. Jones, Guy Bailey, Jeremy Simons, Al Richardson
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: kurkuma dahl met flatbread & kerrieblaadjes | delicious.magazine