Deze spannende nieuwe cocktail is uitgesproken en verrast je tot de laatste druppel. Serveer ‘m tijdens de kerst en laat je gasten versteld staan. Maak dit drankje af met zelfgemaakte ijsblokjes. Dit en nog veel meer kerstinspiratie vind je nu in het nieuwe nummer van delicious. Bestel ‘m hier!
glutenvrij, glutenvrij / lactosevrij, lactosevrij
aantal 4 |
drankje, Drankjes |
feestdagen, feestelijk, kerst |
internationaal |
glutenvrij, lactosevrij
Deze vanille paloma-brûlée is romig, frisbitter en zoet tegelijk… een heerlijke combinatie!
Kookgerei
- crème brûlée-brander
- 4 tumblers
- grote shaker
Ingrediënten
- 200 ml simple syrup slijter
- 1 vanillestokje in de lengte doormidden gesneden, merg eruit geschraapt
- 1 kleine rode grapefruit
- 4 tl fijne kristalsuiker
- 200 ml tequila
- 350 ml grapefruitsap
- 100 ml limoensap
- 1 kraakvers eiwit XL-ei (35-40 g)
- 100 ml bruiswater
- ijsblokjes
Instructies
- Verwarm de simple syrup met het vanillemerg en -stokje tot net aan de kook. Neem van het vuur en laat afkoelen. Verwijder het vanillestokje.
- Snijd intussen 4 dunne plakjes van de grapefruit die net iets kleiner zijn dan de doorsnee van het glas. Bestrooi met wat suiker en brand met een crème brûlée-brander tot het karamelliseert.
- Vul een grote shaker met de tequila, grapefruitsap, vanillesiroop en limoensap, het eiwit en het bruiswater Shake minimaal 30 tellen of tot je een flinke schuimlaag krijgt.
- Vul de tumblers tot ¾ met ijsblokjes. Schenk de cocktail over het ijs. Leg de gebrande grapefruitplakjes op de schuimlaag en serveer. Herhaal met de overige 3 cocktails.
Voedingswaarde
calorieën: 351kcal
eiwit: 2g
koolhydraten: 55g
Recepten: Dosia Brewer, Foodstyling: Bart Stuart, Ajda Mehmet, Styling: Laura Vijselaar, Marijn Visser, Fotografie: Eric van Lokven, Ernie Enkelaar, m.m.v. Corinne van Baast Keramiek
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lees ook: de beste cocktails met tequila! 5 recepten | delicious.magazine