aantal 12 |
hapje, hapjes |
feestdagen, feestelijk, kerst, weekend |
internationaal |
Coquilles met gebakken spek zijn een heerlijk hapje. Zet de tafel vol met deze kleine traktaties en deel ze met je gasten voor een feestelijke sfeer!
Kookgerei
- 12 mooie lepels
Ingrediënten
- 12 coquilles evt. diepvries
- 12 dunne plakjes ontbijtspek
- sap van 2-3 limoenen
- 1 bosje waterkers de harde stelen verwijderd
Instructies
- voorbereiden (kan ½ dag van tevoren) Wikkel om elke coquille een dun plakje spek. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
- Bak de coquilles in een koekenpan met antiaanbaklaag tot het spek knapperig en het schelpdier net niet meer doorzichtig is. Druppel er limoensap over. Leg wat waterkers op de lepels en leg er coquilles op. Serveer direct.
Voedingswaarde
TIP Extra lekker: druppel er nog wat basilicumolie
Recept: Yvette van Boven, Bereiding: Eke Mariën, Fotografie: Eric van Lokven, Styling: Cyn Ferdinandus, Productie: Ellen van Mol, Muriël Schrijn
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lees ook: 33 snelle koude borrelhapjes om je vingers bij af te likken