coquilles met gebakken spek

coquilles met gebakken spek
Recept: Yvette van Boven, Bereiding: Eke Mariën, Fotografie: Eric van Lokven, Styling: Cyn Ferdinandus, Productie: Ellen van Mol, Muriël Schrijn

aantal 12 | hapje, hapjes | feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | internationaal |

Coquilles met gebakken spek zijn een heerlijk hapje. Zet de tafel vol met deze kleine traktaties en deel ze met je gasten voor een feestelijke sfeer!

Voorbereiding:15

voorbereiden5

Totale tijd:20

Kookgerei

  • 12 mooie lepels

Ingrediënten

  • 12 coquilles evt. diepvries
  • 12 dunne plakjes ontbijtspek
  • sap van 2-3 limoenen
  • 1 bosje waterkers de harde stelen verwijderd

Instructies

  1. voorbereiden (kan ½ dag van tevoren) Wikkel om elke coquille een dun plakje spek. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
  2. Bak de coquilles in een koekenpan met antiaanbaklaag tot het spek knapperig en het schelpdier net niet meer doorzichtig is. Druppel er limoensap over. Leg wat waterkers op de lepels en leg er coquilles op. Serveer direct.

Voedingswaarde

TIP Extra lekker: druppel er nog wat basilicumolie

Recept: Yvette van Boven, Bereiding: Eke Mariën, Fotografie: Eric van Lokven, Styling: Cyn Ferdinandus, Productie: Ellen van Mol, Muriël Schrijn

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: 33 snelle koude borrelhapjes om je vingers bij af te likken