De feestdagen komen steeds dichterbij. Voel je de stress al opborrelen? Dat is nergens voor nodig. Met ons nieuwe nummer, ga je zonder stress de feestdagen in. Het staat bomvol heerlijke recepten, zoals deze prachtige hartige vega winter-strudel. Zin gekregen om de keuken in te duiken? Bestel het nieuwe nummer hier!
aantal 10 |
dessert, nagerecht, zoet |
feestdagen, feestelijk, kerst, weekend |
italiaans |
Deze Italiaanse pandoro tiramisu is klassiek of toch niet helemaal? De Italianen gaven er nota bene zelf een kleine twist aan: tiramisu met pandoro. Het smaakt hemels en is delizioso voor elk feest!Pandoro en colombo zijn luchtige cakes die in Italië meestal met kerst worden gegeten. Online niet te vinden? Neem dan panettone.
Kookgerei
- ovenschaal van 2 l inhoud
- spuitzak met 1 cm-kartelmondje
Ingrediënten
- 5 eidooiers van eieren (L) + 3 eiwitten (van eieren (L))
- 220 g witte basterdsuiker
- 700 g mascarpone
- 400 ml sterke zwarte koffie afgekoeld
- 2 el marsala
- 600 g pandoro of colombo*
- cacaopoeder om mee te bestrooien
Instructies
- Klop de eidooiers en 110 g suiker in een grote kom luchtig en romig tot de suiker is opgelost. Voeg de mascarpone toe en roer helemaal glad.
- Klop de eiwitten met 75 g suiker in een grote kom tot stijve pieken en de suiker is opgelost. Spatel het eiwit-mengsel voorzichtig door het mascarpone-mengsel. Houd ¹/³ apart voor later.
- Roer de koffie, marsala en de overige 35 g suiker in een middelgrote kom tot de suiker is opgelost. Snijd de pandoro in plakken van 3 cm dik. Leg de helft van de pandoro-plakken op de bodem van de ovenschaal, snijd ze hiervoor op maat. Giet de helft van het koffiemengsel erover. Schep de helft van het mascarpone-mengsel erover. Bedek met de andere helft van de plakken cake en giet de rest van het koffiemengsel erover. Bedek met de resterende mascarpone. Strijk het oppervlak glad met een spatel. Doe het achtergehouden mascarpone-mengsel in de spuitzak en spuit de room in toefjes op de tiramisu. Zet minimaal 30 min. in de koelkast om op te stijven, maar liever een hele nacht. Bestrooi op het laatste moment met cacaopoeder en serveer.
Voedingswaarde
calorieën: 713kcal
eiwit: 14g
vet: 50g
koolhydraten: 51g
Recept: Janina allende, Federicia Andrisani, Orazio D’Elia, Ashley Kent, Rosa Mitchell, Alessandro Pavoni, Nino Zoccali, Fotografie: Chris Court, Styling: David Morgan
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lees ook: Italiaanse chocoladetaart met ricotta en amaretto chocoladesaus