glutenvrij, lactosevrij
aantal 4 |
hapje, hapjes |
weekend |
internationaal |
glutenvrij, lactosevrij
Chique diners zijn fijn, maar eten met je handen is ook leuk. Het is toch één groot feest om je tafel zo vol te zetten en je gasten vrij te laten om alles met de hand te eten. Vis en schelp- en schaaldieren zijn daarvoor dé perfecte keuze. Elegant en ruig tegelijk, en alles kan tegelijk op tafel!Maak bijvoorbeeld deze oesters met saffraan-sinaasappeldressing & rode ui. De combinatie klinkt spannend, maar geloof ons, het is heerlijk!
Ingrediënten
- olie om in te frituren
- 30 g hazelnoten
- 1 plukje saffraan
- 75 ml sinaasappelsap
- 1 rode ui
- 2-3 el wittewijnazijn
- 8-12 oesters
Instructies
- Verhit de olie in een koekenpan en frituur de hazelnoten licht goudbruin. Laat afkoelen en hak fijn.
- Stamp de saffraan fijn. Kook het sinaasappelsap met de saffraan erbij in tot de helft. Snijd de rode ui ragfijn.
- Klop het sinaasappel-saffraansap met de wittewijnazijn.
- Open de oesters, maak ze los en verdeel over elke oester wat rode ui, dressing en hazelnoot.
Voedingswaarde
calorieën: 81kcal
eiwit: 3g
vet: 5g
koolhydraten: 5g
Recept: Merijn Tol, Fotografie: Sophia van den Hoek, Styling: Maaike Koorman, Bereiding: Martine Steenstra, m.m.v. Duikelman kookboeken & porselein (glaswerk, servies, schaaldieren-tools)
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lees ook: crispy gebakken vis met zeekraalremoulade | delicious.magazine