gefrituurde rode mul met venkelzaad

gefrituurde rode mul met venkelzaad
Recepten: Merijn Tol, Fotografie: Sophia van den Hoek, Styling: Maaike Kooreman, Bereiding: Martine Steenstra, m.m.v. Duikelman Kookboeken & Porselein (glaswerk, servies, schaaldieren-tools)
Voorkeur: lactosevrij

aantal 4 | borrelhap, Borrelhapje, hapje, hapjes | feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | internationaal | lactosevrij

Chique diners zijn fijn, maar eten met je handen is ook leuk. Het is toch één groot feest om je tafel zo vol te zetten en je gasten vrij te laten om alles met de hand te eten. Vis en schelp- en schaaldieren zijn daarvoor dé perfecte keuze. Elegant en ruig tegelijk, en alles kan tegelijk op tafel!

Voorbereiding:30

koelkast1

Totale tijd:1 30

Ingrediënten

  • 6 rode mullen
  • 6 el semolina
  • 2 el maizena
  • 1 el venkelzaad
  • 1 tl anijszaad
  • 1 eiwit
  • olie om in te frituren

Instructies

  1. Spoel de vis schoon, dep droog en bestrooi met zout. Leg 1 uur koel weg.
  2. Meng de semolina met de maizena en wat zout. Stamp het venkel- en anijszaad fijn en meng door het bloemmengsel. Dep de vissen met zout weer droog.
  3. Verhit de olie tot 180°C. Klop het eiwit op.
  4. Haal de vis door het eiwit en daarna door het bloemmengsel. Frituur ze in porties goudbruin en laat uitlekken.

Voedingswaarde

  • calorieën: 293 kcal
  • eiwit: 17 g
  • vet: 19 g
  • koolhydraten: 12 g

Recepten: Merijn Tol, Fotografie: Sophia van den Hoek, Styling: Maaike Kooreman, Bereiding: Martine Steenstra, m.m.v. Duikelman Kookboeken & Porselein (glaswerk, servies, schaaldieren-tools)

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Maak deze gefrituurde rode mul met venkelzaad en combineer het met de kokkels met dragon- beurre blanc!

Lees ook: Franse vissoep met pastis & laurierbrood