aantal 4 |
borrelhap, Borrelhapje, hapje, hapjes |
feestdagen, feestelijk, oudjaar, weekend |
spaans |
Op een avond met vrienden trek je een fles bubbels open of shake je wat cocktails. Iets erbij? Serveer deze hartige churros met garnalen & spicy limoendressing. Zo blijven je gasten zeker tot na sluitingstijd plakken!
Kookgerei
- spuitzak met kartelmondje
Ingrediënten
- 45 g boter
- 160 g bloem
- 3 eieren
- 150 g gamba’s, fijngesneden
- 1 chilipeper, fijngesneden
- zonnebloemolie, om in te bakken
spicy limoendressing
- 1 el vissaus
- 1-2 el sriracha
- 1 el gembersiroop
- sap + rasp van 1 biolimoen
Instructies
- Laat voor het beslag de boter op middelhoog vuur smelten in 225 ml water en een snufje zout in een pan met dikke bodem. Voeg de bloem toe en roer zodat de bloem gaart en een deegbal vormt. Laat afkoelen.
- Klop nu een voor een de eieren door het deeg en voeg de gehakte garnalen en rode peper toe. Breng op smaak met zout en peper. Doe het beslag in de spuitzak met kartelmondje.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje.
- Verhit de zonnebloemolie tot 180°C. Gebruik de keukenthermometer of wacht tot een blokje brood er goudbruin in kleurt. Knijp het beslag boven de pan en knip ze steeds los met een schaar. Frituur er een stuk of 4 per keer. Bestrooi direct met zout en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met de peper-gemberdressing.
Voedingswaarde
calorieën: 456kcal
eiwit: 16g
vet: 28g
koolhydraten: 33g
Recepten: Liselore Bus, Fotografie: Eric van Lokven, Styling: Maaike Kooreman, Bereiding: Julie Teeken, Tanja de Haan (ass.), M.m.v. Ruby Rose Utrecht
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lees ook: 27x krokante hapjes om van te watertanden | delicious.magazine