wildzwijnstoof met truffel-rozemarijn-ovenfriet

wildzwijnstoof met truffel-rozemarijn-ovenfriet
Recepten & foodstyling: Julie Teeken, Fotografie: Mevrouw Mel, Styling: Ingrid van Kuringen, Assistent foodstyling: Tanja Haan

Deze wildzwijnstoof met truffel-rozemarijn-ovenfriet komt uit het perfect-imperfect kerstmenu van Julie en is alvast een voorproefje uit het nieuwe kerstnummer. Ze kiest er bewust voor om de lat wat lager te leggen deze kerst.

Dit perfecte-imperfecte kerstmenu is naast nog veel meer andere heerlijke, feestelijke recepten te vinden in het nieuwe delicious. kerstnummer! Pak bijvoorbeeld uit met de feestelijke taart van Julia, die op de cover staat. Bestel het nieuwe nummer hier!

Wildzwijnstoof met truffel-rozemarijn-ovenfriet

aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | internationaal |
Julie Teeken: 'In de bergen van Ligurië at ik eens 'Ragu di cinghiale', een herinnering met een gouden randje; je mag me er voor wakker maken! Een frietje stoofvlees… Visueel niet het meest aantrekkelijk, maar who cares? Zooo zalig!'
Voorbereiding30 minutes
Kooktijd35 minutes
stoven3 hours 30 minutes
Totale tijd4 hours 35 minutes

Kookgerei

  • keukentouw

Ingrediënten

  • 1,2 kg wildzwijn-poulet
  • 2 el bloem
  • 2 el olijfolie
  • 50 g boter
  • 2 rode uien in parten
  • 2 winterpenen in mini-blokjes
  • 6 stengels bleekselderij in dunne boogjes
  • 3 tenen knoflook in plakjes
  • 140 g tomatenpuree
  • 350 ml rode wijn
  • 400 ml wildfond
  • 15 g Italiaanse kruiden
  • 1 blaadje laurier
  • 2 plakken kruidkoek
  • fijngesneden peterselie voor erover

truffel-rozemarijn ovenfriet

  • 2 takjes rozemarijn de naaldjes geplukt
  • 1 verse truffel geraspt of
  • 2 tl truffel-tapenade
  • 3 tl grof zeezout
  • 1 kg kruimige aardappels geschild, in frieten
  • 3 el olijfolie

Instructies

  • Bestrooi de wildzwijn-poulet met de bloem, peper en zout. Verhit 2 el olijfolie en de boter in een grote stoofpan. Bak de stukjes vlees rondom goudbruin aan en neem uit de pan. Bak de ui, wortel, bleekselderij en knoflook ± 5 min. aan op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee.
  • Schep het vlees terug in de pan en voeg de rode wijn toe en daarna de wildstoof. Bind de Italiaanse kruiden vast met keukentouw tot een bosje. Leg het bosje samen met het laurierblad tussen het stoofvlees en laat minimaal ± 2,5 – 3 uur op laag vuur met de deksel op de pan stoven. Roer regelmatig en voeg indien nodig nog wat extra vocht toe.
  • Verwijder het bosje kruiden en het laurierblad. Verkruimel de kruidkoek boven de pan. Laat nog ± 30 min. stoven totdat de saus iets gebonden is en het vlees helemaal zacht is. Breng de stoof op smaak met peper en zout.
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Hak voor de ovenfriet de rozemarijnnaaldjesragfijn en meng met de truffelrasp of truffeltapenade en het zeezout. Besprenkel de aardappelfriet op een met bakpapier beklede bakplaat met 3 el olijfolie en 1 tl truffel-rozemarijnzout. Bak in 30-35 min. goudbruin en knapperig in de oven. Schep halverwege de baktijd om. Schud de frietjes nog eens om met wat extra truffel rozemarijn-zout.
  • Serveer de wildzwijnstoof met de frietjes en garneer met fijngesneden peterselie. Lekker met mayonaise.

Voedingswaarde

calorieën: 974kcal
eiwit: 66g
vet: 32g
koolhydraten: 79g
auteur: delicious.
TIP Varieer en vervang wildzwijn eens door hertenpoulet.
TIP Bereid de stoof een dag eerder, zo wordt-ie nog lekkerder. Het truffelrozemarijn-zout leent zich daar ook uitstekend voor.
Recepten & foodstyling: Julie Teeken, Fotografie: Mevrouw Mel, Styling: Ingrid van Kuringen, Assistent foodstyling: Tanja Haan
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: tartelette van filodeeg met paddenstoelenragout | delicious.magazine