Julie Teeken: 'In de bergen van Ligurië at ik eens 'Ragu di cinghiale', een herinnering met een gouden randje; je mag me er voor wakker maken! Een frietje stoofvlees... Visueel niet het meest aantrekkelijk, maar who cares? Zooo zalig!'
Voorbereiding30 minutesminutes
Kooktijd35 minutesminutes
stoven3 hourshours30 minutesminutes
Totale tijd4 hourshours35 minutesminutes
Kookgerei
keukentouw
Ingrediënten
1,2kgwildzwijn-poulet
2elbloem
2elolijfolie
50gboter
2rode uienin parten
2winterpenenin mini-blokjes
6stengels bleekselderijin dunne boogjes
3tenenknoflookin plakjes
140gtomatenpuree
350mlrode wijn
400mlwildfond
15gItaliaanse kruiden
1blaadjelaurier
2plakken kruidkoek
fijngesneden peterselievoor erover
truffel-rozemarijn ovenfriet
2takjes rozemarijnde naaldjes geplukt
1verse truffelgeraspt of
2tltruffel-tapenade
3tlgrof zeezout
1kgkruimige aardappelsgeschild, in frieten
3elolijfolie
Instructies
Bestrooi de wildzwijn-poulet met de bloem, peper en zout. Verhit 2 el olijfolie en de boter in een grote stoofpan. Bak de stukjes vlees rondom goudbruin aan en neem uit de pan. Bak de ui, wortel, bleekselderij en knoflook ± 5 min. aan op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee.
Schep het vlees terug in de pan en voeg de rode wijn toe en daarna de wildstoof. Bind de Italiaanse kruiden vast met keukentouw tot een bosje. Leg het bosje samen met het laurierblad tussen het stoofvlees en laat minimaal ± 2,5 - 3 uur op laag vuur met de deksel op de pan stoven. Roer regelmatig en voeg indien nodig nog wat extra vocht toe.
Verwijder het bosje kruiden en het laurierblad. Verkruimel de kruidkoek boven de pan. Laat nog ± 30 min. stoven totdat de saus iets gebonden is en het vlees helemaal zacht is. Breng de stoof op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200°C. Hak voor de ovenfriet de rozemarijnnaaldjesragfijn en meng met de truffelrasp of truffeltapenade en het zeezout. Besprenkel de aardappelfriet op een met bakpapier beklede bakplaat met 3 el olijfolie en 1 tl truffel-rozemarijnzout. Bak in 30-35 min. goudbruin en knapperig in de oven. Schep halverwege de baktijd om. Schud de frietjes nog eens om met wat extra truffel rozemarijn-zout.
Serveer de wildzwijnstoof met de frietjes en garneer met fijngesneden peterselie. Lekker met mayonaise.
Voedingswaarde
calorieën: 974kcal
eiwit: 66g
vet: 32g
koolhydraten: 79g
auteur: delicious.
TIP Varieer en vervang wildzwijn eens door hertenpoulet.TIP Bereid de stoof een dag eerder, zo wordt-ie nog lekkerder. Het truffelrozemarijn-zout leent zich daar ook uitstekend voor.Recepten & foodstyling: Julie Teeken, Fotografie: Mevrouw Mel, Styling: Ingrid van Kuringen, Assistent foodstyling: Tanja Haan