gnocchi uit de oven met saucijzenvlees

gnocchi uit de oven met saucijzenvlees

Gnocchi recepten gaan op delicious. als een tierelier – en dan vooral de varianten waarbij je gewoon een zak kant-en-klare aardappelkussentjes uit de supermarkt mag openen. Simpel is wat de klok luidt op een doordeweekse dag. Daarom trakteren we je op nóg een gnocchi recept – dit keer uit de oven, zodat je niet eens om hoeft te kijken naar de afwas.

Gnocchi uit de oven met saucijzenvlees

Voorkeur: glutenvrij

aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, feestdagen, feestelijk, kerst | italiaans | glutenvrij

Van pittige soppressata tot sappige venkelworstjes, Italianen weten van wanten als het om worst gaat. Maar ze gaan ook voor worst om een gerecht snel meer smaak te geven. Neem bijvoorbeeld deze gnocchi met saucijzenvlees uit de oven. Een heerlijke comfort-gerecht, bomvol smaak en in een mum van tijd op tafel.

Voorbereiding:15

oven20

Totale tijd:35

Kookgerei

  • diepe ovenbestendige koekenpan van 30 cm Ø

Ingrediënten

  • 500 g kipsaucijzen
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 400 g tomatensaus met basilicum pot
  • 500 g gnocchi koelvers
  • 75 g kalamata-olijven zonder pit
  • 3 el oregano + extra om mee te bestrooien
  • 65 g provolone in 1 cm-blokjes
  • 125 g buffelmozzarella in stukjes gescheurd
  • 150 g trostomaatjes

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Duw het saucijzenvlees uit het velletje en vorm er grove gehaktballetjes van. Verhit de olie in de ovenbestendige pan op matig vuur, voeg de gehaktballetjes toe en bak al omscheppend in ± 6 min. rondom bruin.
  2. Voeg de tomatensaus toe, spoel de pot om met 180 ml water en voeg dit samen met de gnocchi, olijven en oregano toe aan de pan. Schep om, bestrooi met provolone en mozzarella en voeg de tomaatjes toe.
  3. Zet ± 20 min. in de oven tot de kaas is gesmolten en de gnocchi gaar zijn. Bestrooi vlak voor het serveren met nog wat oregano.

Voedingswaarde

  • calorieën: 583 kcal
  • eiwit: 42 g
  • vet: 25 g
  • koolhydraten: 44 g

Recepten, Foodstyling: Lucy Nunes, Tracey Pattison, Fotografie: Chris Court, Styling: David Morgan

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: dé 5 geheimen om zelf de lekkerste gnocchi te maken | delicious.magazine