De regendruppels tikken op de ramen en de blaadjes vallen van de bomen, de knusse herfstavonden staan weer voor de deur. Het is het perfecte moment om jezelf te verwennen met een kom warme pompoencurry.
De herfst is het ideale seizoen voor pompoencurry, omdat dit het moment is waarop pompoenen op hun best zijn. Deze groente, die in verschillende soorten en maten komt, heeft een zoete, nootachtige smaak die perfect past bij de warme kruiden die in curry’s worden gebruikt.
Mensen gooien vaak de zaden van de pompoen weg tijdens het koken, maar wist je dat deze eigenlijk supergezond zijn? Pompoenzaden, ook wel pepitas genoemd, zijn een goede bron van magnesium, zink en gezonde vetten. Je kunt ze snacken, maar je kunt ze ook toevoegen aan bijvoorbeeld je salades of granola. Zo krijg je niet alleen een heerlijke crunch, maar ook nog een boost van voedingsstoffen. Dus de volgende keer dat je een pompoen snijdt, denk er dan aan: niet weggooien! Lees ook:
Hieronder hebben we een aantal van onze pompoencurry’s voor je op een rij gezet:
Lees ook: pompoen uithollen & schillen: zo doe je dat | delicious.magazine