4x heerlijke, herfstige pompoencurry’s

4x heerlijke, herfstige pompoencurry’s

De regendruppels tikken op de ramen en de blaadjes vallen van de bomen, de knusse herfstavonden staan weer voor de deur. Het is het perfecte moment om jezelf te verwennen met een kom warme pompoencurry.

De herfst is het ideale seizoen voor pompoencurry, omdat dit het moment is waarop pompoenen op hun best zijn. Deze groente, die in verschillende soorten en maten komt, heeft een zoete, nootachtige smaak die perfect past bij de warme kruiden die in curry’s worden gebruikt.

Mensen gooien vaak de zaden van de pompoen weg tijdens het koken, maar wist je dat deze eigenlijk supergezond zijn? Pompoenzaden, ook wel pepitas genoemd, zijn een goede bron van magnesium, zink en gezonde vetten. Je kunt ze snacken, maar je kunt ze ook toevoegen aan bijvoorbeeld je salades of granola. Zo krijg je niet alleen een heerlijke crunch, maar ook nog een boost van voedingsstoffen. Dus de volgende keer dat je een pompoen snijdt, denk er dan aan: niet weggooien! Lees ook:

Hieronder hebben we een aantal van onze pompoencurry’s voor je op een rij gezet:

Curry van pompoen, linzen en paddenstoelen
Easy, maar zo lekker! Deze pompoencurry met linzen en paddenstoelen. De frisse smaak van het kaffirlimoenblad geeft de curry een boost.
naar recept
pompoencurry-delicious
Thaise viscurry met pompoen en tomaat
Curry-liefhebbers opgelet! Deze heerlijke, snelle Thaise viscurry met schelvisfilet, pompoen en tomaat is heerlijk. Ook lekker met zalmfilet of coquilles!
naar recept
thaise viscurry - delicious
vegetarische curry met pompoen en bieten
In deze vegetarische curry gaat een flinke dosis kruiden en pompoen. Tegenwoordig is pompoen het hele jaar door goed te verkrijgen in de winkel dus ben je niet langer seizoensgebonden.
naar recept
vegetarische curry - delicious
pasteitjes met pompoencurry & komkommerraita
Het lekkerste aan de herfst? Dat je weer van alles kunt maken met pompoenen. Die doen het namelijk goed in pasta’s, stoofjes of AVG’tjes. Maar ook in kruidige Indiase curry’s.
Als je ‘m inpakt onder een laagje bladerdeeg en serveert met frisse komkommerraita wordt het echt een feestmaal.
naar recept
Pasteitjes met pompoencurry & komkommerraita

Lees ook: pompoen uithollen & schillen: zo doe je dat | delicious.magazine