(Snelle) noedelsoep is een smaakvol en veelzijdig gerecht dat je meeneemt naar de verschillende Aziatische landen, van Japan tot Vietnam. Elke regio in Azië geeft er zijn eigen twist aan: van de rijke, hartige Japanse ramen tot de frisse Vietnamese pho en de kruidige laksa uit Singapore.
Noedelsoep zit vol verschillende smaken en mixt een kruidige bouillon samen met zachte noedels, knapperige groenten en verse kruiden. Deze soep is een echte comfort maaltijd, of het nu hartje winter is of op een frisse zomeravond.
Slurp en geniet
Wist je dat ze in Japan een bijzonder etiquette hebben als het gaat om noedels eten? Het is namelijk de bedoeling dat je je kom met noedels met hoorbaar geslurp eet. Het slurpen wordt niet alleen gezien als teken dat je geniet, maar helpt ook de smaken en aroma’s beter naar voren te laten komen.
Makkelijker dan je denkt!
Het mooie aan noedelsoep is dat je voor een heerlijke kom soep niet uren in de keuken hoeft te staan. Met de juiste ingrediënten en een paar slimme shortcuts, kun je in minder dan 30 minuten een smakelijke en voedzame noedelsoep op tafel toveren.
Of je nu zin hebt in een lichte groentesoep met rijstnoedels, een hartige misosoep met udon, of een pittige kokossoep, de mogelijkheden zijn eindeloos en aan te passen aan jouw voorkeuren.
Zin om zelf aan de slag te gaan? Ontdek hieronder onze snelle noedelsoeprecepten en zet binnen een half uur een dampende kom noedelsoep op tafel!
9x snelle noedelsoep in minder dan 30 minuten
snelle noedels met biefstuk en paddenstoelen
Als je het vlees in de bouillon op laag vuur pocheert, krijg je een supermals resultaat. Wees niet bang om te slurpen, dat is de joy van noedelsoep!
Ramen noedelsoep: lekker makkelijk te maken en je kunt eindeloos variëren! Kip, biefstuk of ga voor een vegetarische variant. Lekker met paddenstoelen, groenten én niet te vergeten een eitje. Deze snelle ramen met biefstuk zet je binnen een half uur op tafel.
Julie: 'Ramen kan mij niet spicy genoeg zijn. Te pittig? Vervang de crispy chili-olie door bijvoorbeeld soja- of hoisinsaus. En mocht je iets meer tijd hebben, dan kun je de eieren ook een nacht marineren in (oolong)thee of sojasaus.'
Sommige dagen vragen om iets extra snels & pittigs. Deze soep vol krachtige smaken heb je zo op tafel, zeker als je zo’n fijne Quooker-kraan in de keuken hebt. Want daaruit tap je direct kokend water en zo is je bouillon in no time klaar.
Tijd om je ‘lunchbox’ een upgrade te geven. Maak thuis een voorraad en varieer met verschillende groenten per bakje. Wat dacht je van maïs? Of bimi? Na een kom van deze soep kun je er de rest van de middag weer tegenaan!
De Japanse keuken ken je vast van kunstig gemaakte sushi en superverfijnde gerechten. Maar thuis eten Japanners, net als wij, graag snel en simpel. We delen een van onze favoriete klassiekers: udonnoedels met gehakt.Kook de udonnoedels beetgaar en bak de spiegeleieren kort, zodat de dooiers een beetje vloeibaar blijven, en roer de dooiers door het gehakt.
Je hebt niet veel tijd nodig om heerlijke doordeweekse gerechten op tafel te zetten. Deze rijstnoedels met biefreepjes staan binnen 15 min. op tafel. Geniet vanavond van dit supersnelle recept.