Voorkeur: lactosevrij
aantal 8 | bijgerecht | feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | aziatisch, chinees, Chinese | lactosevrij
Een verrassende salade met zoet, zout, zuur en een tikje bitter. Een ideaal bijgerecht!
Ingrediënten
- 325 g tofoe
- zonnebloemolie om te frituren
- 12 wontonvelletjes, toko, diepvries, in driehoekjes gesneden
- 2 el maizena
- 100 g wortel, in reepjes gesneden
- 100 g daikon, in reepjes gesneden
- 100 g mini-komkommer, in reepjes gesneden
- 50 g sushigember
- 2 grapefruits, dik geschild, partjes eruit gesneden
- 1 pitaja, drakenfruit, geschild, in stukjes
- 1 granny smith-appel, in reepjes gesneden
- 3 bosuitjes, in dunne reepjes
pruimendressing
- 400 ml pruimensaus, toko
- 100 ml sojasaus
- 60 ml sesamolie, 6 el
pindakruim
- 50 g zoute pinda’s fijn gehakt
- 2 el wit sesamzaad
- 1 el vijfkruidenpoeder
Instructies
- Wikkel de tofoe in keukenpapier, leg op een bord, zet er iets zwaars op en laat 30 min. uitlekken. Snijd de tofoe in 2×2 cm-blokjes.
- Meng in een kom alle ingrediënten voor de pruimendressing, leng evt. aan met 1-2 el water om de dressing iets dunner te maken. Meng de helft van de dressing met de tofoe en laat 15 min. marineren.
- Verhit voor het pindakruim een koekenpan en rooster hierin de pinda’s, het sesamzaad en vijfkruidenpoeder 3-5 min. tot het kruim lichtbruin is en lekker geurt. Schud op een bord en bewaar tot gebruik.
- Verhit in dezelfde koekenpan een bodempje zonnebloemolie van 1 cm op hoog vuur. Frituur hierin de helft van de wontonvelletjes in ± 25 sec. goudbruin. Schep ze met een tang uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier terwijl je de rest van de wontonvelletjes bakt. Bestrooi licht met zout.
- Schenk bijna alle olie uit de pan tot een klein laagje overblijft. Wentel de gemarineerde tofoeblokjes door de maizena en bak ze 3-5 min. tot ze krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Schep de wortel, daikon, komkommer, sushigember, grapefruit, pitaja, appel en bosui in bergjes op een grote schaal, giet de dressing erover en bestrooi met de tofoe en het pindakruim.
Voedingswaarde
- calorieën: 414 kcal
- eiwit: 10 g
- vet: 21 g
- koolhydraten: 43 g
Recepten: delicious.Australië, fotografie/styling: Mariannne Snel, bereiding: Bart Stuart
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Meer bijgerechten? Kijk even hier!